En grön soppa i glas
Sedan någon vecka tillbaka har jag gått och tänkt på avokadosoppa. Det kan vara ett tecken på sommarlängtan, eller att det helt enkelt var alldeles för länge sedan senast. Alldeles strax slår jag därför till och bjuder på soppa i glas i radion. Avokadosoppan är en snäll soppa, men mäktig på sitt eget vis. Allra bäst gör den sig just därför som förrätt i lite mindre portioner. Finfin att toppa med en näve räkor och lite chiliolja. Eller som här, vegovarianten med smulad getost. Den senare passar snäppet bättre för hon som just idag inte kände för att skala räkor innan frukost.
Avokadosoppa till förrätt
3 avokado
2-2,5 dl grönsaksbuljong
1 msk rapsolja
1 msk pressad citronsaft
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 liten purjolök
1 knippe färsk dill
att pynta med:
smulad getost alt räkor
Värm buljongen. Dela, skölj och finstrimla den vita delen av purjolöken, lägg i buljongen så att purjolöken mjuknar. Låt svalna. Mixa avokadon. Rör ner buljong, purjolök, citronsaft och finhackad dill. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera soppan ljummen eller kall, den bör serveras nytillagad. Pynta med räkor eller smulad getost. Soppan räcker till 4 små glas. Vill du servera den i större glas eller skålar, dubbla receptet.
Publicerad i avokado, förrätt, radiomat, soppa | Kommentarer (17) Skriv ut inlägg