Blomkålsmos och kryddsmör
Ibland slår det stora köttbegäret till och när det är stillat så klarar jag mig ganska länge till nästa gång. Och nog för att ett stycke köttbit kan vara gott, men godast på tallriken den här gången var dock tillhörande kryddsmör och ett finfint blomkålsmos. Åh blomkålsmos! Om någon kan förklara matematiken i att man kan ogilla potatismos och samtidigt dyrka blomkålsmos, upplys mig!
Blomkålsmos
2 små blomkålshuvuden (eller 1 större)
5 dl grönsaksbuljong
1 msk smör
ev en skvätt mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ansa blomkålen och dela i bitar, koka i buljong tills blomkålen är mjuk. Häll bort buljongen, mixa med stavmixer. Rör ned 1 msk smör och eventullt en skvätt mjölk. Smaka av med salt och peppar.
Kryddsmör
100 g smör
1 msk provencalska örtkryddor (frysta)
1 vitlöksklyfta
skal från en halv citron
Låt smöret bli rumsvarmt. Rör ner vitlök, citroncest och örtkryddorna. Förvara kallt till servering.
Publicerad i blomkål, smör | Kommentarer (14) Skriv ut inlägg