En grön soppa i glas
Sedan någon vecka tillbaka har jag gått och tänkt på avokadosoppa. Det kan vara ett tecken på sommarlängtan, eller att det helt enkelt var alldeles för länge sedan senast. Alldeles strax slår jag därför till och bjuder på soppa i glas i radion. Avokadosoppan är en snäll soppa, men mäktig på sitt eget vis. Allra bäst gör den sig just därför som förrätt i lite mindre portioner. Finfin att toppa med en näve räkor och lite chiliolja. Eller som här, vegovarianten med smulad getost. Den senare passar snäppet bättre för hon som just idag inte kände för att skala räkor innan frukost.
Avokadosoppa till förrätt
3 avokado
2-2,5 dl grönsaksbuljong
1 msk rapsolja
1 msk pressad citronsaft
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 liten purjolök
1 knippe färsk dill
att pynta med:
smulad getost alt räkor
Värm buljongen. Dela, skölj och finstrimla den vita delen av purjolöken, lägg i buljongen så att purjolöken mjuknar. Låt svalna. Mixa avokadon. Rör ner buljong, purjolök, citronsaft och finhackad dill. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera soppan ljummen eller kall, den bör serveras nytillagad. Pynta med räkor eller smulad getost. Soppan räcker till 4 små glas. Vill du servera den i större glas eller skålar, dubbla receptet.
Publicerad i avokado, förrätt, radiomat, soppa | Kommentarer (17) Skriv ut inlägg17 kommentarer till “En grön soppa i glas”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Ser og høres fantastisk godt ut. Ønsker deg en riktig fin dag.
Oj vad gott!
Avokadosoppa – galet gott! En retrorätt väl värd renässans. Jag gillar att ha ett uns curry i min.
Vilken vårig soppa! och avocado som är så himlans gott:-P
Nej, skala räkor innan frukost är kanske ingen höjdare. :)
Mycket gott med avocadosoppa, så många olika varianter det finns.
Vad gott, blev sugen på det jag med.
En riktigt vacker färg måste jag säga. Piggar upp vilken dukning som helst såhär inför våren!
Elin: Detsamma vetja!
Anna: Ja det var det!
Fröken Dill: Curry minsann, måste testas!
Me and my sweets: Mmm, avokado är världens bästa mellis.
Hanna: :-)
Mårtenssons kök: Japp!
Milla: :-)
Sanna: Vårgrönt är bästa färgen i mars!
Vet du, jag är lite anti avokadosoppa sedan den gången jag skulle prova, misslyckades totalt och tvingade i mig vattnig grågrön gegga istället för sådan där skimrande grön vackerhet som du har på bilden! Hoppas ditt recept är foolproof, för det här ska jag banne mig prova! Om någon kan få mig att få tillbaks tron på avokadosoppan igen så är det du ;)
Alexandra: Hoho, då får vi (jag) hoppas att den faller i bättre jord den här gången! :-)
Gott! Det där måste jag nog prova. :)
Renée: Ja gör det vetja! :-)
Vilken grön soppskatt! Avokadosoppa är ju en sån ypperlig förrätt och det låter finfint med getost till.
Ann-Louise: Ja, getost är bra till a-l-l-t! ;-)
Great write-up, I am a big believer in commenting on sites to help the blog writers know that theya?ve added something useful to the world wide web!
Jisses vad god den här soppan var :) den gjorde succe som inledning på dagens 3-rätters middag :)