En grön soppa i glas

den 15 mars 2012, kl 06:56

Sedan någon vecka tillbaka har jag gått och tänkt på avokadosoppa. Det kan vara ett tecken på sommarlängtan, eller att det helt enkelt var alldeles för länge sedan senast. Alldeles strax slår jag därför till och bjuder på soppa i glas i radion. Avokadosoppan är en snäll soppa, men mäktig på sitt eget vis. Allra bäst gör den sig just därför som förrätt i lite mindre portioner. Finfin att toppa med en näve räkor och lite chiliolja. Eller som här, vegovarianten med smulad getost. Den senare passar snäppet bättre för hon som just idag inte kände för att skala räkor innan frukost.

Avokadosoppa till förrätt
3 avokado
2-2,5 dl grönsaksbuljong
1 msk rapsolja
1 msk pressad citronsaft
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 liten purjolök
1 knippe färsk dill
att pynta med:
smulad getost alt räkor

Värm buljongen. Dela, skölj och finstrimla den vita delen av purjolöken, lägg i buljongen så att purjolöken mjuknar. Låt svalna. Mixa avokadon. Rör ner buljong, purjolök, citronsaft och finhackad dill. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera soppan ljummen eller kall, den bör serveras nytillagad. Pynta med räkor eller smulad getost. Soppan räcker till 4 små glas. Vill du servera den i större glas eller skålar, dubbla receptet.

Skriv ut inlägg

17 kommentarer till “En grön soppa i glas”

  1. Elin kl 08:18, den 15 mars 2012

    Ser og høres fantastisk godt ut. Ønsker deg en riktig fin dag.

  2. anna kl 09:50, den 15 mars 2012

    Oj vad gott!

  3. Fröken Dill kl 11:03, den 15 mars 2012

    Avokadosoppa – galet gott! En retrorätt väl värd renässans. Jag gillar att ha ett uns curry i min.

  4. Me And My Sweets kl 15:27, den 15 mars 2012

    Vilken vårig soppa! och avocado som är så himlans gott:-P

  5. Hanna kl 15:51, den 15 mars 2012

    Nej, skala räkor innan frukost är kanske ingen höjdare. :)

  6. Mårtenssons kök kl 21:21, den 15 mars 2012

    Mycket gott med avocadosoppa, så många olika varianter det finns.

  7. milla kl 15:37, den 16 mars 2012

    Vad gott, blev sugen på det jag med.

  8. Sanna kl 16:37, den 16 mars 2012

    En riktigt vacker färg måste jag säga. Piggar upp vilken dukning som helst såhär inför våren!

  9. tina kl 17:47, den 16 mars 2012

    Elin: Detsamma vetja!

    Anna: Ja det var det!

    Fröken Dill: Curry minsann, måste testas!

    Me and my sweets: Mmm, avokado är världens bästa mellis.

    Hanna: :-)

    Mårtenssons kök: Japp!

    Milla: :-)

    Sanna: Vårgrönt är bästa färgen i mars!

  10. Alexandra - kärlek på tallrik kl 01:01, den 17 mars 2012

    Vet du, jag är lite anti avokadosoppa sedan den gången jag skulle prova, misslyckades totalt och tvingade i mig vattnig grågrön gegga istället för sådan där skimrande grön vackerhet som du har på bilden! Hoppas ditt recept är foolproof, för det här ska jag banne mig prova! Om någon kan få mig att få tillbaks tron på avokadosoppan igen så är det du ;)

  11. tina kl 10:45, den 17 mars 2012

    Alexandra: Hoho, då får vi (jag) hoppas att den faller i bättre jord den här gången! :-)

  12. Renée kl 18:05, den 17 mars 2012

    Gott! Det där måste jag nog prova. :)

  13. tina kl 08:47, den 18 mars 2012

    Renée: Ja gör det vetja! :-)

  14. Ann-Louise kl 08:28, den 22 mars 2012

    Vilken grön soppskatt! Avokadosoppa är ju en sån ypperlig förrätt och det låter finfint med getost till.

  15. tina kl 13:16, den 25 mars 2012

    Ann-Louise: Ja, getost är bra till a-l-l-t! ;-)

  16. designer prom dresses 2012 uk kl 20:41, den 15 januari 2014

    Great write-up, I am a big believer in commenting on sites to help the blog writers know that theya?ve added something useful to the world wide web!

  17. Isflingan kl 20:01, den 15 oktober 2014

    Jisses vad god den här soppan var :) den gjorde succe som inledning på dagens 3-rätters middag :)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen