Vi gjorde om, och vi gjorde rätt?
Jo, förresten! Jag fick ju bakläxa senast vi gjorde guacamole (avokadoröra). Någon påpekade vänligt men bestämt i en kommentar att min guacamole såg ut som fuskvarianten på burk. Senaste gången (för ett par år sedan) jag läste innehållsförteckningen på en burk köpe-guacamole så var det närmaste avokado jag hittade i ingredienslistan 0,8% avokadopulver. Inte riktigt vad jag vill att min mat ska blandas ihop med. Så vi lydde rådet att skippa den släta gräddfilsvarianten och istället testa det här receptet. Det sammanfattande omdömet blev helt klart godkänt, det passade fint med med lime i och inte saknades gräddfilen. Så var det med den saken.
Guacamole
Mosa avokado lite lätt med en mortel eller liknanade, tillsammans med limejuice och salt. Rör ner grovhackade tomater och eventuellt finhackad färsk koriander.
22 kommentarer till “Vi gjorde om, och vi gjorde rätt?”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Jag tycker att man får göra precis hur man vill och variera efter vad man har hemma. Så länge det är avokado som en av huvudingrediensrena så. Mixad eller inte tycker jag beror lite på vad man ska ha den till.
Jaha jag brukar också ha i gräddfil och gillar smaken. Men kan tänka mig att enbart mosad advocado också är gott. Tycker precis som ovan att man kan få ändra själv om man vill. Så länge de smakar gott. :)
Ja alla har ju sitt eget recept när det gäller guacamole. Själv gillar jag inte gräddfil i och vill gärna ha den lagom mosad med lite bitar kvar. Mitt favoritrecept är det också tomater och lime i, men även vitlök och chilipulver. Då tycker jag den blir som godast.
Helena: Så sant!
Yasemin: :-)
Zibib: Ja, chilin saknade jag lite. Det får det nog bli nästa gång!
Jag måste nog säga att jag gillar båda varianterna. Kan vara gott att variera sig eller hur?
Avokado, finhackad chalottenlök, pressad vitlök, lime och gärna lite chili och salt = favoritguckamålla!
Guacamole är en storfavorit här hemma. Både till tacos och annan mat. T ex som dippa till grönsaker innan maten är färdig ;)
Jag brukar mixa avokado, paprika, tomat, vitlök, chili och lite lime… supergott!
Håller med tidigare att det är lika gott oavsett om den är grovt hackad eller mjukt finmixad… smaken är ändå god!
Loulas kök: Du har såklart en poäng :-)
Eva: Gott!
Sanna: Tänk att så många har lime i! Jag har alltid haft citron, men det blir godare med lime. Så är det, gräddfil eller ej.
jag brukar också ha gräddfil i, och gott är det minsann! och vilka fina skålar du har, fröken picki – jag älskar ju kastehelmiserien.
hoppas du får en fin vecka!
Charlotta: Du borde blogga för Iittala. Iittala borde sponsra dig. Och jag skulle vara grön av avund. :-)
Avokado är min absoluta favoritråvara från grönsaksdisken. Tycker att en guacamole med gräddfil är lika god som en lite ruffare utan gräddfil men mer jalapeños och koriander i. Båda är goda, men helt olika :)
Åh, kan inte någon komma med mexikansk lunch till mig nu! :D
Maria: Du har så rätt, avokado är toppen. Världens bästa mellis, för övrigt. :-)
Åh, vitlök! Du har ju missat VITLÖKEN!! :D
/hon som förövrigt inte kan laga mat
L: Hehe, ja det är möjligt. Ibland åker vitlök i, ibland inte.
Underbart att du nu har gjort en riktigt Guaca utan den där läskiga gräddfilen! Häll gräddfilen på matjessillen men håll den borta från avokadon. Kul att se att mitt inlägg inspirerade dig :-)
Sedan är det tyvärr så att råvarorna gör att vi aldrig kommer kunna få till en riktigt bra Guaca hur vi än bär oss åt. Koriandern och avokadon är väldigt smaklösa jämfört med den riktiga varan som fått mogna på ett träd istället för i ett lastutrymme på ett lastfartyg.
Återstår alltså att ta flyget över till La Jolla i södra Kalifornien, besök restaurang Su Casa på La Jolla Boulevard och njut av världens bästa guacamole som görs vid bordet smaksatt som du vill ha den.
Ser fram emot ett inlägg på din blogg efter att du besökt Su Casa och ätit världens bästa Guaca !
Mvh Patrik
Patrik: Haha, ja då blir det Karlifornien nästa då! :-)
Hej var tillbaks till Su Casa i La Jolla för några månader sedan och tänkte på din passerade gräddfilsröra. Ser nu att du gjort om ordentligt och är riktigt stolt över dina framsteg.
Patrik: Gött! Du snappade inte upp fler matknep att dela med dig av? :-D
[...] Mangosalsa Guacamole Aioli (hoppa över örterna i receptet) Hembakade pitabröd Publicerad i fredag, kött | [...]
[...] köttet med tortillas, mangosalsa (gör som Uffe, förgyll salsan med sharon och habanero), guaccamole och [...]
Guacamole till dagens picknick :) jag brukar ha i lite chiliflingor ibland oxå för att få extra smak på den.
Isflingan: Pickinick, härligt! Hoppas att du får en fin dag i sensommarsolen!