Mustaschkampen på vårt vis!

den 22 maj 2010, kl 09:12

Stöd mustaschkampen på vårt vis, allt som krävs är ett stycke barn* och ett bladpar mynta eller liknande. Ladda upp ditt mustaschbarn på din blogg eller här hos mig (tina@pickipicki.se). Skänk en slant eller sprid informationen om mustaschkampen 2010 vidare, så har vi tillsammans gjort dagens goda gärning.

*) kom ihåg att det inte finns någon övre åldersgräns, barnasinnet är det enda som krävs…

Mustaschkampen
Mer om mustaschkampen 2010 här.

Skriv ut inlägg

Nu är grannens kycklingpaj min

den , kl 08:56

Grannens kycklingpaj har figurerat i veckomatsedlarna ett antal gånger den här våren, men utan att receptet kommit hela vägen in i datorn. Nu blir det ändring på den saken, och nästa gång behöver jag inte knacka i väggen efter recept när det vankas just den här pajvarianten. Det här är för övrigt en vardagspaj som faller barn i smaken (och mig, som har barnasinnet kvar).

Grannens kycklingpaj

Pajdeg:
3 dl siktat dinkelmjöl
alt 1,5 dl vetemjöl + 1,5 dl grahamsmjöl
125 g smör
1 msk kallt vatten
Fyllning:
1 hel grillad kyckling
1 purjolök
ett gäng färska champinjoner
2 dl crème fraiche
kryddor: cayenne, (gul) curry
(salt och peppar)
riven ost

Blanda ihop mjöl, smör och vatten till en pajdeg. Tryck ut i en pajform, nagga botten med en gaffel och låt stå kallt i minst 30 minuter (pajdegen kan med fördel göras kvällen innan). Förgrädda pajskalet i 200 grader i ungefär 1o minuter. Rensa en hel grillad kyckling och lägg kycklingenköttet i det förgräddade pajskalet. Finhacka en purjolök och dela svampen i kvartar, häll över pajen. Smaksätt crème fraiche med cayenne och curry efter behag, och bred över pajen. Toppa med lite riven ost och grädda i 225 grader tills pajen fått fin färg, ungefär 20 minuter. Servera med sallad.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen