Veckomatsedel vecka tjugoett

den 23 maj 2010, kl 21:24Veckomatsedlarna har oförtjänt ramlat ur bloggen de senaste veckorna. Orättvist kan man tycka, det är ju faktiskt veckomatsedlarna som räddar mina vardagskvällar. Bot och bättring utlovas, med start från och med idag. Förresten så kan ni se att vi planerat in tacos på lördag, fredagstacos! Det ryktas om att samtliga barnfamiljer äter fredagstacos på fredagar. Kan någon tala om för mig ifall det verkligen är så? Eller grillas det i radhusen från och med maj? Stilla min undran!

Mån Spagetti på sicilianskt vis
Tis En somrig salladsvariant med melon och varmrökt lax
Ons Anders vildkyckling
Tor Potatis- och purjolökssoppa
Fre Födelsedagsmiddag på Fyrisvall
Lör Tacos
Sön Lax med fänkålssås

Skriv ut inlägg

När det bjuds på grillväder och grillad efterrätt

den , kl 12:00

Fredagen bjöd både på grillväder och en trevlig middag utomhus. Till efterrätt grillade vi ananas, som vi åt tillsammans med vaniljglass och Johannes egna chokladsås. Trots regn i skrivande stund så känns det som att startskottet för sommaren gått  nu. Tanken på sommaren och alla grillmiddagar som ligger framför fötterna är överväldigande. I sommar ska jag bli kung på att grilla, det är ett löfte.

Grillad ananas
Skala en mogen ananas och skär bort den hårda stammen mitt i. Dela ananasen i stora bitar, trä på grillspett och grilla ett par minuter på varje sida. Servera med vaniljglass och chokladsås*.

*) läste nyss i senaste numret av Buffé om någon som serverade lönnsirap som tillbehör till den grillade ananasen. Det kanske vore något till nästa gång.

Liknanade recept
Sommarsallad med grillad nektarin

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen