Dubbelt vilt på min tallrik
Igår kväll lagade vi Anders kyckling med smak av vilt, ett av bidragen i förra sommarens PICKI OPEN-tävling. Carl var upp över öronen mallig när han kom på att han kunde koka VILD-ris till vildkycklingen. Och det ska erkännas att det fnissades en del runt köksbordet när vi åt dubbelt upp av det vilda. För att komma ner på jorden igen så försökte vi oss på en allvarlig diskussion om hur kycklingrättens färg bör beskrivas utan att det får en negativ klang. Grå och beige mat låter sällan lockande, men när vi kom till lila var vi inte längre överens. Grytan har en lila ton, hur låter det det? Slutsatsen fick ändå bli att vildkycklingen är många gången godare än vad den möjligen ser ut att vara.
Anders vildkyckling
(4 portioner)
4 kycklingfileer
2 dl crème fraiche
0,5 dl outspädd svartvinbärssaft (ingen lightvariant)
1,5 dl vatten
1 hönsbuljong
5 krossade enbär
1 tsk timjan
1,5 msk kinesisk soya
Bryn kycklingfileerna* (i lite matfett) vackert gyllenbruna på båda sidor, salta och peppra. Vispa ihop crème fraiche med saft, vatten, krossade enbär, timjan, smulad buljong och soya i en gryta. Lägg över de stekta kycklingfileerna och låt puttra i ungefär 10 minuter, eller tills de är genomkokta. Servera med ris eller klyftpotatis och sallad.
*) Kycklingen kan delas i mindre bitar.
Publicerad i kyckling, PICKI OPEN-tävlingen | Kommentarer (12) Skriv ut inlägg12 kommentarer till “Dubbelt vilt på min tallrik”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Gott! Min kompis ugnsstekte kycklingen fylld med granskott en gång, det vore väl vilt värre?
det verkar ju himlarns gott med saft i måste jag säga!
Anna B: :-D Vilken grej!
Sara: Japp!
Mums! Vi brukar göra samma sås, men använda soja”kött” istället för kyckling. Vi hittade receptet i en vegansk kokbok som heter ”Terneborgs lyckliga kokbok”. Vildris har vi aldrig haft till, brukar köra med kartofflar men tror vi ska prova.
Johanna: Bra tips! Jag rotar igenom gamla PICKI OPEN-bidrag, vi får se om det dyker upp något mer här som är bekant. :-)
Svartvinbärssaft och även gelé för den delen är ju supergott att använda i vilträtter. Det blir så god och lite sås med lite söt smak. Nackdelen, precis som du skrev är ju att maten blir lila.
Såå gott det ser ut! Och underbar bild, som vanligt! :)
Gå jätte gärna in på min blogg och delta i tävlingen där jag lottar ut en inbjudan till den nya receptsidan Baka.se plus en goodiebag! Ha en jätte skön helg! Kram Daniella – BakeCake
Lila låter helt okej, iaf när det är hemlagat :))
Kul med vildriset, vad tillade barnen det?
Pinsamt, gillade förstås! *ler*
Bland mina kokböcker: Sant!
Recepttomten: Vilka barn? Menar du Carl? Hoho! Han gillade maten, fast han och jag är iofs så gott som lika gamla! :-)
Haha, error av mig. Igen. ;) Hälsa & kram!
Kari: Det är ok, vi gillar dig ändå! :-D