Vi gjorde om, och vi gjorde rätt?
Jo, förresten! Jag fick ju bakläxa senast vi gjorde guacamole (avokadoröra). Någon påpekade vänligt men bestämt i en kommentar att min guacamole såg ut som fuskvarianten på burk. Senaste gången (för ett par år sedan) jag läste innehållsförteckningen på en burk köpe-guacamole så var det närmaste avokado jag hittade i ingredienslistan 0,8% avokadopulver. Inte riktigt vad jag vill att min mat ska blandas ihop med. Så vi lydde rådet att skippa den släta gräddfilsvarianten och istället testa det här receptet. Det sammanfattande omdömet blev helt klart godkänt, det passade fint med med lime i och inte saknades gräddfilen. Så var det med den saken.
Guacamole
Mosa avokado lite lätt med en mortel eller liknanade, tillsammans med limejuice och salt. Rör ner grovhackade tomater och eventuellt finhackad färsk koriander.