I mitt skafferi finns det 1 miljon korn!
När jag fyllde år i fjol, fick jag 1 miljon korn i födelsedagspresent. Det är faktiskt sant. Ätbara korn och gryn av alla dess slag, färg och form. Just den här salladsvarianten är med hela dinkelkorn, men dinkelkornen kan givetvis bytas ut mot matvete, matkorn, bulgur eller liknande. Det gäller förresten samtliga salladsingredienser (som vanligt), ingen ingrediens är oumbärlig. Och slutar inte rätten som en matig sallad, så blir det säkert något annat gott.
En matig dinkelsallad för fyra
4 portioner dinkelkorn (eller liknande)
1 paket fetaost
1 zucchini
1 gul paprika
1 purjolök
salt, svartpeppar
valfritt pynt, exempelvis:
kronärtskockshjärtan, kalamata oliver,
soltorkade tomater, knaperstekt bacon
Koka kornen enligt anvisning på paketet. Under tiden: dela zucchini i centimetertjocka halvmånar, paprikan i liknande stora bitar och dela purjolöken grovt. Stek grönsakerna i 5 minuter i lite olja, salta och peppra. Knaperstek bacon och lägg på en bit hushållspapper. Blanda ner smulad fetaost i den (varma) kokta dinkeln. Blanda med de stekta grönsakerna och toppa med pynt.
Publicerad i dinkel, salladsvariant | Kommentarer (3) Skriv ut inlägg