När det bjuds på grillväder och grillad efterrätt
Fredagen bjöd både på grillväder och en trevlig middag utomhus. Till efterrätt grillade vi ananas, som vi åt tillsammans med vaniljglass och Johannes egna chokladsås. Trots regn i skrivande stund så känns det som att startskottet för sommaren gått nu. Tanken på sommaren och alla grillmiddagar som ligger framför fötterna är överväldigande. I sommar ska jag bli kung på att grilla, det är ett löfte.
Grillad ananas
Skala en mogen ananas och skär bort den hårda stammen mitt i. Dela ananasen i stora bitar, trä på grillspett och grilla ett par minuter på varje sida. Servera med vaniljglass och chokladsås*.
*) läste nyss i senaste numret av Buffé om någon som serverade lönnsirap som tillbehör till den grillade ananasen. Det kanske vore något till nästa gång.
Liknanade recept
Sommarsallad med grillad nektarin
9 kommentarer till “När det bjuds på grillväder och grillad efterrätt”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Grillad ananas som är så gott!
Vi grillade faktiskt också igår samt i torsdags. Saknar att inte bo högst upp eller i villa. Måste åka ut till Djurgården så fort det är grilldags…
http://www.maxiander.se/arets-forsta-grillning/
Ha en underbar söndag.
/A
Du var inte och grillade på ST Johannesgatan? Tyckte att jag såg en som var väldigt lik dig från mitt fönster! :-)
Alex: Att grilla på Djurgården låter inte fy skam det heller!
Mikaela: Otäckt att bli spionerad på, nästa gång måste du komma fram och säga hej! :-)
Grillat ananas har jag faktiskt aldrig gjort! Men det låter som nåt jag måste testa :-) Grillen åker ju fram titt som tätt här hemma nu när det börjar bli sommar!
Mums, det lät gott. Praktiskt att grilla hela måltiden.
Grillad ananas låter jättegott, har faktiskt aldrig testat. Här är grillen i full gång varje helg ;-)
Karin: Lyllos dig som egen grill har! Ananas tycker jag att du ska testa.
Bland mina kokböcker: Du har en poäng! :-)
Martina: Gött!
Ett tips är att det är VÄLDIGT gott att köra in flisor av färsk ingefära i små fickor på ananasen innan man grillar; galet mumsigt!
Maria: Toppentips!! Det ska jag helt klart prova nästa gång, tack! :-D