Finfina fredagsmaten!

den 5 januari 2013, kl 13:24

I mataffären igår kväll kunde jag bara tänka på pulled pork. Men något som tar fyra timmar i ugnen är ju en rätt dålig idé när hungern såväl som klockan redan passerat middagstid. Då kan man lura sig själv lite grann genom att duka fram alla goda tillbehör vi brukar äta till pulled pork, i sanningens namn är det ju egentligen dom man helst vill åt. Den bästa mangosalsan, len guaccamole, vitlöksstinn aioli, generöst med surkål och så pitabröd att servera maten i. Och jo, det blev faktiskt kött också. Entrecôte som fick vända sig i lite chipotlemarinad, sedan stekt och tunt skivad. Närmare fläskkött än såhär har nog entreôote aldrig varit, åtminstone inte i det röda köket. Men det bästa av allt var egentligen inte att det gick snabbt, utan att det blev förtrollande fredagsgott!

Pitabröd fyllda med stekt och tunt skivad entrecote,
mangosalsa, guaccamole, surkål och aioli
2 skivor entrecôte
1 msk chipotlepasta
2 msk rapsolja
1 tsk flingsalt

Blanda chiptlepasta med olja och flingsalt. Gnugga in i köttet och låt dra medan tillbehören hackas ihop. Stek i olja på medelhög värme, ungefär 3 knappa minuter per sida. När köttet är färdigstekt, låt det vila en liten stund och skiva därefter i tunna skivor.

Tillbehören
Mangosalsa
Guacamole
Aioli (hoppa över örterna i receptet)
Hembakade pitabröd

Skriv ut inlägg

8 kommentarer till “Finfina fredagsmaten!”

  1. Sara på Vardag.nu kl 16:45, den 6 januari 2013

    Looking good!

  2. Mårtenssons kök kl 20:00, den 6 januari 2013

    Det måste ju vara det som kallas goda och smarta genvägar, eller hur? Visst är det oftast de goda tillbehören man blir sugen på, lite som söndagsstekarna.

  3. anna kl 06:50, den 7 januari 2013

    Det vill jag också äta!

  4. tina kl 08:23, den 7 januari 2013

    Sara: :-)

    Mårtenssons: Ja, svartvinbärsgelé!!

    Anna: Du får laga det till fredags- eller kanske måndagsmiddag?

  5. Tissi kl 02:56, den 9 januari 2013

    Den där mangosalsan är verkligen fantastisk :)

  6. tina kl 22:17, den 10 januari 2013

    Tissi: Ja, hurra för mangosalsa!

  7. Hanna kl 18:18, den 5 mars 2013

    Låter som en snabb-kusin till pulled pork smakmässigt! Mums!

  8. tina kl 20:13, den 5 mars 2013

    Hanna: Ja, det här är snabbvarianten. Det är tur att det finns bra substitut! :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen