Finfina fredagsmaten!
I mataffären igår kväll kunde jag bara tänka på pulled pork. Men något som tar fyra timmar i ugnen är ju en rätt dålig idé när hungern såväl som klockan redan passerat middagstid. Då kan man lura sig själv lite grann genom att duka fram alla goda tillbehör vi brukar äta till pulled pork, i sanningens namn är det ju egentligen dom man helst vill åt. Den bästa mangosalsan, len guaccamole, vitlöksstinn aioli, generöst med surkål och så pitabröd att servera maten i. Och jo, det blev faktiskt kött också. Entrecôte som fick vända sig i lite chipotlemarinad, sedan stekt och tunt skivad. Närmare fläskkött än såhär har nog entreôote aldrig varit, åtminstone inte i det röda köket. Men det bästa av allt var egentligen inte att det gick snabbt, utan att det blev förtrollande fredagsgott!
Pitabröd fyllda med stekt och tunt skivad entrecote,
mangosalsa, guaccamole, surkål och aioli
2 skivor entrecôte
1 msk chipotlepasta
2 msk rapsolja
1 tsk flingsalt
Blanda chiptlepasta med olja och flingsalt. Gnugga in i köttet och låt dra medan tillbehören hackas ihop. Stek i olja på medelhög värme, ungefär 3 knappa minuter per sida. När köttet är färdigstekt, låt det vila en liten stund och skiva därefter i tunna skivor.
Tillbehören
Mangosalsa
Guacamole
Aioli (hoppa över örterna i receptet)
Hembakade pitabröd
8 kommentarer till “Finfina fredagsmaten!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Looking good!
Det måste ju vara det som kallas goda och smarta genvägar, eller hur? Visst är det oftast de goda tillbehören man blir sugen på, lite som söndagsstekarna.
Det vill jag också äta!
Sara: :-)
Mårtenssons: Ja, svartvinbärsgelé!!
Anna: Du får laga det till fredags- eller kanske måndagsmiddag?
Den där mangosalsan är verkligen fantastisk :)
Tissi: Ja, hurra för mangosalsa!
Låter som en snabb-kusin till pulled pork smakmässigt! Mums!
Hanna: Ja, det här är snabbvarianten. Det är tur att det finns bra substitut! :-)