Dubbelfriterade gröna matbananer

den 13 januari 2013, kl 15:20

Det råder matstiltje i det röda köket och jag förvånas över känslan av att inte vara sugen på mat. I torsdags morse tänkte jag att sol och värme var lösningen på all världens bekymmer och dukade fram karibiskt i radion. Utöver att vi smakade favoriten Tobagogryta så dubbelfriterade vi gröna bananer och åt som förrättssnacks tillsammans med en majonnäsdip. När jag för första gången någonsin går in i sändningsarkivet (0730-0800) och lyssnar på programmet i efterhand, så inser jag att jag var ganska bra på att låtsas att jag kan allt om västindisk matlagning. Men både ni och jag vet ju att allt jag kan om matbananer och cassavarötter har jag lärt mig inne i Veronicas karibiska kök.

Dubbelfriterad grön matbanan med dipp
gröna matbananer
rapsolja eller annan neutral olja
flingsalt

Skala bananerna genom att skära av ändarna, och skär en skåra längst med mitten på bananen. Dela bananerna i 1,5 cm tjocka skivor. Fritera dom några minuter (ca 4 min) i upphettad olja tills att de blir mjuka inuti. Ta upp bananerna och låt de rinna av på hushållspapper. När de har svalnat lite, ta något tungt exvis en mortel, och tryck till bananskivorna så att de plattas ut. Fritera en gång till, tills de får gyllene färg (ca 4 min till)

Dipp:
Smaksätt 1 dl majonnäs med 0,5 pressad vitlöksklyfta, en näve finhackad koriander, 0,5 finhackad chili och rivet skal från en lime.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen