Smaken av sommar i efterrättsformat

den 23 juli 2010, kl 08:30

Från dess vi premiärgrillade för säsongen i april så har jag slitit mitt hår över vad det var för grillad efterrätt jag blivit tipsad via ett mail – hunnit glömma bort en gång – bett om att få bli påmind om och sedan glömt bort igen. Jag tordes faktiskt inte fråga ännu en gång, med risken att bli stämplad som senil redan vid 25-års ålder. Men, efter att ha fått leta ordentligt bland gamla mail så hittade jag det tillslut. Mandelmassa! Det blev så gott som jag föreställde mig, och lite därtill. Vi valde att servera den grillade mandelmassan med vaniljglass och rejält med färska bär. Ett bra drag, jag tror faktiskt inte att en efterrätt kan smaka mer sommar än såhär.

En grillad sommarefterrätt
Dela mandelmassan i skivor, drygt en centimeter tjocka. Grilla någon minut på varje sida. Mandelmassan ska få fin färg, men passa så att den inte bränns. Servera omedelbart, förslagsvis med en kula vaniljglass och ett rejält lass med färska sommarbär.

Skriv ut inlägg

17 kommentarer till “Smaken av sommar i efterrättsformat”

  1. Josefina kl 09:52, den 23 juli 2010

    Å, så underbart fräscht fint gott det ser ut. Är inne i en efterrättsperiod så jag blir alldeles till mig … ;)

  2. Ronja kl 10:30, den 23 juli 2010

    Hej där!
    I mitt senaste inlägg har jag tipsat om din blogg. Kolla in http://entillkoppkaffe.blogspot.com

  3. Hanna kl 11:29, den 23 juli 2010

    Vilket bra tips! Något sådant hade jag aldrig kommit på, men det måste ju provas! :)

  4. Lotta kl 11:43, den 23 juli 2010

    Jag som bara älskar mandelmassa! Detta måste testas redan vid nästa grilltillfälle… Håller tummarna för att sommaren fortsätter nu bara!

  5. tina kl 15:03, den 23 juli 2010

    Josefina: Jasså, det säger du! :-)

    Ronja: Kul, jag tittar in!

    Hanna: Precis så tänkte jag när jag läste mailet första gången. Det är gott, den grillade mandelmassan påminner lite om botten (det enda goda) i en chokladbiskvi! ;-)

    Lotta: Titta in här sen och berätta om det gick hem vetja!

  6. Erika - Bakglädje kl 16:21, den 23 juli 2010

    Åh, det låter underbart gott. Det måste testas. :-)

  7. Klara kl 19:13, den 23 juli 2010

    Måste jag testa. Ikväll blir det kladdkaka med daimgrädde à la Mia Öhrn. Men nån annan kväll får det bli mandelmassa på grillen!

  8. Maxiander.se kl 19:19, den 23 juli 2010

    Nu har vi gett dig en Award! Kolla vår blogg :)

    Ha en fin kväll!

    / http://www.maxiander.se/

  9. Linda kl 19:21, den 23 juli 2010

    låter hur gott som helst

  10. tina kl 21:15, den 23 juli 2010

    Erika: Ja gör det. :-)

    Klara: Det låter som en lyxig fredagsefterrätt. Här åt vi blåbärsmuffins.

    Maxiander: Tusen tack, ska kika in den! :-)

    Linda: Jepp!

  11. Viktkamp kl 22:05, den 23 juli 2010

    Mums va gott det lät :D

  12. Camilla kl 08:50, den 24 juli 2010

    Hej och tack för kommentaren hos mig, som gjorde att jag hittade hit. Vilken underbar blogg du har med fantastiska bilder!
    Roligt att läsa om er Österlentripp, vi var där för 2 veckor sedan. Missade ni Knäbäckshusen?! Jag har en del foton därifrån, det var så vackert!
    Det där pizzastället ska jag leta upp nästa gång vi åker. Muums!
    Kram och trevlig helg!

  13. Camilla kl 08:56, den 24 juli 2010

    Hel igen! 10 juli har jag ett långt inlägg med bilder från Österlen om du vill kika. :)

  14. tina kl 09:36, den 24 juli 2010

    Viktkamp: :-)

    Camilla: Tack! Knäbäckshusen missade vi faktiskt, men i övrigt ser bilderna bekanta ut. :-)

  15. Anders kl 08:24, den 16 augusti 2010

    Jag sa ju att det var gott!!
    Man kan fuska och smälta ljus blockchoklad på också, dock så kan det vara så att det bara är jag som gillar det?? =)

  16. tina kl 08:28, den 16 augusti 2010

    Sedär! Har du börjat ”jobba” igen? :-P

    Ja, det var verkligen toppengott. Vi har ätit detta flera gånger, i Finland blev dom alldeles häpna (visste knappt vad mandelmassa var för något), men jag tror att dom gillade det.

    Du får doppa den i choklad, då har du snudd på trollat fram en chokladbiskvi.

  17. Idag dansar vi mangosalsa! | pickipicki kl 08:43, den 5 maj 2011

    [...] (libansesisk bulgursallad) Bönsallad Världens enklaste grillade sallad (halloumi och nektariner) Grillad mandelmassa till efterrätt Tweet Publicerad i grilla, grillat, mango, tillbehör | Kommentarer (1) Skriv ut [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen