Hejdå julen!
den 5 januari 2009, kl 16:54
För att säga hejdå till julen målade jag naglarna röda och bakade bröd på sista torkade fikonen. Det blev gott. Hejhej julen, vi ses om ett år igen!
Ett stycke fikonbröd
2 dl fiberhavregryn
2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl hackade hasselnötter
125 hackade torkade fikon
4 dl yoghurt
½ dl honung
Blanda alla ingredienser. Häll i en smord avlång brödform. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i ungefär en timme. Låt brödet svalna på galler under bakduk.
Publicerad i bröd, det smakar jul, fikon, nötter och frön | Kommentarer (13) Skriv ut inlägg13 kommentarer till “Hejdå julen!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
exakt samma bröd gjorde jag igår, fast det mina blev små bullar :) och så hade jag lingonsylt, att rekomendera!
Jag älskar fikonbröd, och äter det gärna året runt:)
Hej!
Vad glad jag är som hittade hit. Vad mycket inspiration.
Mvh, Linda i Uppsala
Vilket bra sätt att säga hejdå till julen på! Själv städade jag ut en massa julsaker och sitter nu nöjd och belåten i soffan! titta in hos mig för där ligger en utmärkelse till dig!
Nathalie: Så sant, lingonsylt i bröd är gott. Önskar att jag hade lite lingon hemma, men mina är slut!
Lina: Hm, ja det kanske man kan göra iosfs. Vilken tur för mig! :)
Linda: Välkommen hit och välkommen tillbaka!
Ayla: Det ska jag göra.
Varför säger ni redan hejdå till julen? Den håller ju på till den 13:e, den kända tjugondagknut!
Åhåhå, nu fick jag ännu ett bevis på vilken novisbloggare jag är… Varför har jag inte hittat hit? Och varför målar jag aldrig naglarna röda? Love it, bravo!
Sonya: Tjugondagknut! Det är sant, men granen står kvar och är tjusig tills dess, jag lovar!
Pytte: Välkommen hit vetja! :)
Va gott. Särskilt nötter i mjukt bröd gillar jag. Jag ska säga hej då till julen idag, jag med. Skönt. Kram, Josse.
Den här typen av bröd är supergoda! Hur stor form använder du 11/2 eller 2 liter? Har lite bloggpaus just nu – det var inte riktigt meningen att det skulle bli så länge, men jag måste komma i kapp med lite annat. Städa undan julen till exempel och kanske jobba lite också… God fortsättning på det nya året!
1½ liter! Såg att du uppdaterat ikväll. Välkommen tillbaka efter julpaus! :)
Torsdagsmiddagen bestod av broccolisoppa och nybakat fikonbröd. *mums* bästa sättet att bli av med julens överblivna torkade fikon är att baka bröd på dem :)
Isflingan: Smart, det ska jag också jag göra!