Ska det firas så ska det

den 19 januari 2009, kl 08:16

picki_img_1410

Carl fyllde år i fredags och vi har firat i dagarna tre! I fredags syndade jag och åt årets första semla (förlåt alla som tar illa vid sig). I lördags bakade Carl sin kalasgoda Sachertårta (samma som för ett år sedan) och jag bakade Karins kardemummaskorpor. Sen har vi fikat, fikat, fikat och idag känns det ganska bra att det är måndag igen.

Karins kardemummaskorpor
100 g rumsvarmt smör
1-1,5 dl socker        
1 ägg
1 dl mjölk   
1 msk bakpulver
5 dl vetemjöl
0,5-1 tsk stött kardemumma 
 
Blanda alla ingredienser. Kavla ut smeten (en halvcentimeter tjock) och ta ut små kakor med exempelvis en äggkopp. Alternativt klicka ut små kakor och platta till. Grädda på bakplåt i 225 grader tills skorporna får fin färg, passa noga. Sänk värmen till 50 grader och låt skorporna stå tills de torkat. Vill man kan man vrida av värmen och låta ugnsluckan stå lite på glänt. 

picki_img_1447
Sahertårtan
picki_img_1458
Farfar gillar Karins skorpor

Skriv ut inlägg

5 kommentarer till “Ska det firas så ska det”

  1. Lotta kl 09:00, den 19 januari 2009

    Tjoho!

    Grattis på födelsedagen (i efterskott, men ändå). Allt såg så himla gott ut, hade gärna tagit ett litet smakprov på allt. :0)

    Nu ska jag kolla in receptet på Sachertårta, det kanske är något för vårt födelsedagskalas på lördag!

    :0) Lotta

  2. Karin kl 21:10, den 19 januari 2009

    Nej men gud, gratt Carl från mig!! Fick för mig att han fyllde nånting med typ 27:e…då var det allså inte så. Hälsa så mkt! :)

    Bra att skorporna blev goda, man kan nog byta ut smaksättningen i dom skulle jag tro för lite variation, typ saffran, krossad choklad, mandel kanske… låt fantasin flöda! :)

  3. Lumumma kl 22:43, den 20 januari 2009

    Sachertårta (mäktigt och otroligt gott) och kardemummaskorpor. Jo, jag tackar jag. Hoppas Carl blev nöjd! Men, vad har han på tallriken för bakverk? :)

  4. tina kl 18:25, den 21 januari 2009

    Lumumma: Just ja den med! På födelsedagen var inte tårtan bakad, det på bilden är en kondis-blåbärscheesecake. Det ryktas om att den var god. Det var då jag åt semlan…

  5. Krämig pasta med ädelost och kräftstjärtar | pickipicki kl 08:26, den 23 januari 2009

    [...] fick ett mail från Karin med två stycken recept i. Det ena var kardemummaskorporna som jag bakade härom dagen, finfina skorpor som försvann i ett nafs. Det andra receptet lagade vi [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen