Ska det firas så ska det
Carl fyllde år i fredags och vi har firat i dagarna tre! I fredags syndade jag och åt årets första semla (förlåt alla som tar illa vid sig). I lördags bakade Carl sin kalasgoda Sachertårta (samma som för ett år sedan) och jag bakade Karins kardemummaskorpor. Sen har vi fikat, fikat, fikat och idag känns det ganska bra att det är måndag igen.
Karins kardemummaskorpor
100 g rumsvarmt smör
1-1,5 dl socker
1 ägg
1 dl mjölk
1 msk bakpulver
5 dl vetemjöl
0,5-1 tsk stött kardemumma
Blanda alla ingredienser. Kavla ut smeten (en halvcentimeter tjock) och ta ut små kakor med exempelvis en äggkopp. Alternativt klicka ut små kakor och platta till. Grädda på bakplåt i 225 grader tills skorporna får fin färg, passa noga. Sänk värmen till 50 grader och låt skorporna stå tills de torkat. Vill man kan man vrida av värmen och låta ugnsluckan stå lite på glänt.
Sahertårtan
Farfar gillar Karins skorpor
5 kommentarer till “Ska det firas så ska det”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Tjoho!
Grattis på födelsedagen (i efterskott, men ändå). Allt såg så himla gott ut, hade gärna tagit ett litet smakprov på allt. :0)
Nu ska jag kolla in receptet på Sachertårta, det kanske är något för vårt födelsedagskalas på lördag!
:0) Lotta
Nej men gud, gratt Carl från mig!! Fick för mig att han fyllde nånting med typ 27:e…då var det allså inte så. Hälsa så mkt! :)
Bra att skorporna blev goda, man kan nog byta ut smaksättningen i dom skulle jag tro för lite variation, typ saffran, krossad choklad, mandel kanske… låt fantasin flöda! :)
Sachertårta (mäktigt och otroligt gott) och kardemummaskorpor. Jo, jag tackar jag. Hoppas Carl blev nöjd! Men, vad har han på tallriken för bakverk? :)
Lumumma: Just ja den med! På födelsedagen var inte tårtan bakad, det på bilden är en kondis-blåbärscheesecake. Det ryktas om att den var god. Det var då jag åt semlan…
[...] fick ett mail från Karin med två stycken recept i. Det ena var kardemummaskorporna som jag bakade härom dagen, finfina skorpor som försvann i ett nafs. Det andra receptet lagade vi [...]