En blivande matbloggare bakar muffins
Carl och jag var barnvakt i lördags. Äntligen, som vi har väntat! Jag vet inte vem som hade roligast, Carl eller Melker? Antagligen hade de lika roligt båda två. Jag hade också roligt, såklart. Men det var inte bara nöje, för självklart tar jag mitt ansvar som nästan-moster och försöker lära Melker att laga mat och baka. Lägg märke till vilken känsla han har för det här med hur hallonen ska ligga på muffinsen, han som inte ens är ett år! Jag tror bestämt att han är en blivande matbloggare. Kom ihåg var ni läste det först.
Chokladmuffins med hallon
100 g smör
2 dl strösocker
5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 ägg
40-50 hallon
Smäl smöret och rör ner socker, kakao, vaniljsocker, ägg och mjöl. Fördela smeten i 10 små muffinsformar. Lägg 4-5 hallon i varje form. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i max 20 minuter, de ska vara lite kladdiga i mitten.
Publicerad i baka, choklad, fika, hallon, muffins | Kommentarer (14) Skriv ut inlägg14 kommentarer till “En blivande matbloggare bakar muffins”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Åh vad gulligt!! :-)
Muffinsen ser underbara ut, mumsmums..!
Du menar väl givetvis ”lägg fyra hallon i varje form” och inte ”fyra till fem” ;)
Haha! Det var uppmärksamt! I så fall ändrar jag till 40-50. Första gången vi bakade blev det 4, andra gången 5 och det blev precis lika gott båda gångerna! ;)
Ljuvliga bilder!
Jennie: Ja, muffinsen var kalasgoda!
Annica: Bliderna är fina! Jag gillar särskilt att han matchar kläderna med maten, eller maten med kläderna! ;)
Färgmatchningen är fin, men det jag förundras mest över är hans (i sammanhanget anmärkningsvärt) rena händer ;-)
Så äntligen fick ni vara barnvakter!
Va’ fint, och gott. Känner på mig att dottern vill baka i helgen. Muffins kanske?
Annica: Det kanske bör tilläggas att första lektionen mest följde principen ”se och lär”, men ändå. ;)
Frida: Ja, äntligen! När vi övat lite till kan vi vakta dina vildingar, haha! :P
Lumumma: Absolut!
Fiiiiint! Jag kände på mig att ni skulle baka röda saker, därav hans outfit :) Men jag undrar hur rena hans händer var egentligen….
Haha. Om jag ska vara ärlig så kommer jag inte ihåg om vi lärde honom det här med att tvätta händerna innan man pillar på hallonen. Gjorde vi det morbror Carl? Det viktigaste är ju att muffinsen var goda och ingen blev ju sjuk, eller? :) Vänta bara tills ni ska fika på dagis, då kan ni vara rädda på riktigt!
Det är nog bara bra om immunförsvaret får träna på lite lagom svåra saker som kan tänkas befinna sig på små barnhänder tror jag. Även vuxnas immunförsvar måste ju arbeta för att hållas i trim. Och föresten… ni gräddade ju muffinsarna i 175 grader i 20 minuter, det borde motsvara autoklavering minst i serilitetsgrad. Det ser otroligt gott ut! Chokladsuget sätter in direkt när jag ser bilderna.
Johanna! Välkommen hem! Äntligen! Kom hit så bjuder jag på all choklad jag äger!
[...] är kinesiska för mig och det närmaste virkning jag kom är prickarna på den prickiga korven. Födelsedagsbarnet smakade i vilket fall både på smörgåsen och kanelbullen, jag tror att det var ett bra betyg. [...]