Nudelgryta med kycklingfrikadeller
Härom kvällen experimenterade jag i köket och bjöd Karin och systern på middag. Lite vågat faktiskt, då systern oftast rynkar på näsan åt mina experiment. Men det här blev riktigt bra. Systern frågade till och med om hon kunde få resterna i en matlåda, det är nog det bästa betyg min mat någonsin fått av henne.
Nudelgryta med kycklingfrikadeller
Frikadeller;
400 g kycklingfärs
1-2 pressade vitlöksklyftor
½ finhackad färsk röd chili
2-3 cm finhackad färsk ingefära
färsk timjan
Grytan;
2 morötter
1 röd lök
1 paprika
några champinjoner
1 burk kokosmjölk
1 bit ingefära
1,5 msk fisksås
pressad citronsaft
salt, peppar, chilikrydda
äggnudlar till 3-4 personer
Blanda alla ingredienserna till frikadellerna. Forma små frikadeller med hjälp av två skedar. Stek i lite olja tills de är genomstekta. Gör under tiden grytan. Fräs morotsstavar, rödlöksbåtar, hackad paprika tillsammans med ingefäran i lite olja i en gryta en stund. Tillsätt kokosmjölken och låt småputtra. Samaka av mied fisksås, citronsaft, salt, peppar och chilipeppar. När morötterna börjar få lagom tuggmotstånd, tillsätt delade champinjoner. Koka nudlarna separat och vänd sen ner dom i grytan tillsammans med frikadellerna.
Publicerad i gryta, ingefära, kyckling, nudlar | Kommentarer (7) Skriv ut inlägg7 kommentarer till “Nudelgryta med kycklingfrikadeller”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Ser verkligen jättegott ut! En liten kommentar bara… För inte är det frikadeller du har i, utan köttbullar (om du inte pratar danska förstås, för i så fall är frikadeller det korrekta ordet). På svenska är frikadeller kokta köttbullar. Eftersom du steker dem i det här receptet, är det köttbullar det handlar om.
Hur som helst – verkar vara ett jättebra recept!
Haha! För mig är frikadeller små ovala köttbullar, men där ser man! Tack för den lektionen ;)
Det är spännande det här med form.
En oval fiskköttbulle (eller frikadell?) = quenell
En oval, lite större köttbulle = järp
En stor, rektangulär köttbulle = köttfärslimpa
jag upphör aldrig att förvånas…
Receptet ser i alla fall grymt ut!
Kycklingfärs har jag aldrig testat.Systern kan inte annat än gillat det där! Mat i min smak det där Tina och nudlar diggar jag(kanske för att jag aldrig varit student i korridor och allt sånt)
Ha de/KarinW
Pytte: Quenell! Det blir bara svårare och svårare för mig det här! Jag kanske ska nöja mig med vanliga köttbullar hädanefter, dom kan jag båda laga, sleva och uttala namnet på! :)
KarinW: Haha
Bah! Vem bryr sig om fåniga namn? Allt är väl ändå ”-bullar”, med olika prefix; välj valfritt djur att sätta före.
Vad skulle jag inte ge för att få den här rätten till lunch idag…
[...] Sön Mammans kycklinggryta Mån Kusinens tonfisksås med röd pesto Tis Nudelgryta med kycklingfrikadeller Ons Annorlunda potatisbullar Tor Potatis- och purjolökssoppa Fre Kalasgoda crêpes Lör Kockens [...]