Förrättssoppa på jordärtskocka

den 15 april 2009, kl 07:14

picki_img_2830

Jag förstod väl att det fanns en anledning till att han ställde sig och kokade egen grönsaksbuljong en hel söndagseftermiddag, det är inte riktigt vad han brukar ägna sina helger åt. Här är anledningen, jordärtskockssoppa med buljong på färska grönsaker. Han hade ätit på ristorante och fått recept av kocken. Och nog var den god alltid, Carls nya favoritsoppa.

Jordärtskockssoppa
Skala och dela 500 g jordärtskocka i små bitar. Koka i några dl grönsaksbuljong och någon dl mjölk, tills de är mjuka. Mixa till en slät soppa. Tillsätt någon dl grädde och eventuellt mer buljong. Smaka av med salt och lite svartpeppar.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen