Men titta vem är det där egentligen?
Igår hade jag middagsgäster och en av flickorna som satt runt bordet blev alldeles förskräckt när jag plockade fram kameran. Jag kunde dock lugna henne med att i den kameran fastnar faktiskt bara bilder på mat, hur konstigt det än låter. Dock hade jag besök i det röda köket för ett par veckor sedan, av en fotograf med en egen kamera, och för ovanlighetens skull fastnade inte bara maten den gången. För att ni är så snälla så får ni tjuvkika på hon som lagar mat i tidningen idag, om ni vill. Recepten finns inte i nätupplagan, men att dom finns här det kan ni lita på.
Recepten
Ljummen höstsallad
Morotsbröd
Nyponsoppa
Äppelplättar
6 dl mjölk
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk smält smör
0,5 tsk salt
2 äpplen
kanel
Vispa ihop mjölk, ägg, mjöl, bakpulver, smör och salt. Häll upp plättsmet i stekpanna eller plättlagg och lägg på tunt skivade äpplen innan smeten gräddats. Pudra kanel över äppelsidan, vänd plättarna och grädda så att de får fin färg. Packas med fördel ner i matsäckskorgen.
Rönnbärsgelé
2-3 l rönnbär
0,5 l vatten
2 syrliga äpplen
9 dl socker per liter saft
Rensa och skölj rönnbären, låt dem ligga i frysen över natten. Koka upp 0,5 l vatten i en stor kastrull och häll i rönnbären samt klyftade och urkärnade äpplen. Låta koka i ungefär 20 min eller tills rönnbär och äpple kokat sönder, rör runt ordentligt. Sila genom silduk, låt stå och rinna av ungefär 1 timme. Mät upp rönnbärssaften och koka därefter upp den igen, rör ner sockret ordentligt (runt 9 dl socker per liter saft). Låt koka 20 minuter, skumma av under tiden om det behövs. Gör geléprov genom att hälla lite saft på en tallrik och dra fingret genom saften, om saften inte åker ihop igen har den kokat tillräckligt länge. (Koka annars 20 minuter till, är den inte klar då så tillsätt pektin). Häll upp gelén i väl rengjorda glasburkar (som diskats och därefter torkats i ugn i 100 grader).
Rönnbär
15 kommentarer till “Men titta vem är det där egentligen?”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Åh vad roligt med artikeln i UNT :) Men ingen länk till Picki?
Hej,
kan du skicka din adress till Pia@tailsweep.com
det gäller annonsering på din blogg.
Vh.Pia
Jättekul! :)
Jättefin artikel. Kram
Vad roligt med artikeln!
Robin: Inte i nätupplagan, men i papperstidningen tyckte jag mig se adressen. Men, det är en himla tur att du hittar hit ändå! ;-)
Maria: Ja, roligt! :-)
Sydney: :-) Vi ses imorgon vetja!
Sofia: Lite knasigt, men mest roligt.
Fina bilder och trevlig artikel! Alltid kul att få reda på lite mer om vem som gömmer sig bakom en blogg :)
Vad kul! Jag gjorde din nyponsoppa häromdagen förresten, hur gott som helst ju!
vilken härlig artikel … vad roligt, bra och fint! jag ska försöka åstadkomma en massa matfoton och matprat efter helgens fest. :P
Jättefin artikel! Så himla skoj :0)
Grattis och njut av helgen!
Vad roligt att få se dig ”på riktigt” i tidningen. Snyggt kök förresten. :-)
Wow! Och nu är du inte hemlig längre!
(Ha en trevlig fredagskväll, by the way.)
Elin: Ja du har rätt, det är många matbloggar jag har läst i flera år utan att ha ett ansikte på vem som finns bakom recepten. Fast det har ju sin charm det med! :-)
Annica: Åh, jag vill också göra mer nyponsoppa, men mina nypon går åt fortare än vad jag plockar! Typiskt!
Josefina: Åh, det ser jag fram emot! Hoppas du får en kalasbra helg!
Lotta: :-D
KD: Tack! Rött är nog min favoritfärg ;-)
Viktoria: Hm, kanske borde jag censurera med en svart ruta över ögonen så jag blir oigenkänlig igen nu när jag solat mig färdig i glansen? :-P Trevlig lördagseftermiddag vetja!
Mumsiga äppelplättar denna kalla höstdag :) Det enda som saknades var att äta dem ute i skogen på en utflykt o inte framför pluggböckerna så som nu skedde.
Isflingan: Åh, det pluggas för mycket i förhållande till skogsutflykter. Det är då en sanning som är sann.