Guacamole är godare än lördagsgodis!
den 6 mars 2010, kl 20:50
Avokado är fantastiskt. Jag skulle kunna skriva en hel avhandling om hur bra avokado är. Istället nöjer jag mig med att säga att vi lördagsfrossar i nachos och guacamole just nu, och det är så himla gott!
Guacamole
2 mogna avokado
ett par matskedar gräddfil
pressad citron
lite sambal oelek
(alt 1/3 finhackad färsk röd chili)
Mixa avokado tillsammans med gräddfil. Smaka av med pressad citron, och sambal oelek (eller färsk chili).
Publicerad i avokado, röra, tacos, tillbehör | Kommentarer (15) Skriv ut inlägg15 kommentarer till “Guacamole är godare än lördagsgodis!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Håller med, mycket godare!
Åh så gott. Jag måste nog instämma, guacamole är godare än lördagsgodis. Synd bara att man ofta glömmer det när man står vid godishyllorna i mataffären :)
Jag håller med! Perfekt som både sås och dip.
Kan inte annat än att hålla med om att avocado är fantastiskt! Själv måste jag nog säga att favoriten är grovt bröd med ett lager creme cheese, tjockt skivad avokado och lite flingsalt på toppen. Bättre frukost finns inte :)
Erika: :-)
Minna: Ja, det är synd faktiskt. Avokado är världens bästa mellis.
Emmy: Ja!
Millan: Åh, synd att vi har något bröd hemma. Annars hade jag garanterat beställt en sådan smörgås till frukost! :-)
Avocado är BÄST! I röror, som den är, i mat, på mackan eller på de flesta andra sätt man kan komma på. Igår vi bl a guccamole på Texas Longhorn, men jag tycker nästan att den jag gör själv är ännu godare.
Hälsar fröken Dill
åååå det är så gott på rostat bröd och räkor på. Jag har gärna vitlök i min guacamole. Smaskigt nu blev jag hungrig. //Elin
Fröken Dill: Ja, hemgjord är godast! Hurra för avokado!
Elin: Rostad bröd och räkor, det ska jag lägga på minnet. Tack för tipset! :-)
Jag älskar också guacemole!! Jag gör min nästan som din, men byter ut citronen mot lime, och kryddar med tabasco och använder Worchestershiresås för sältan (vilket blir supergott), och så lite salt och peppar. Ett tips om du vill variera dig. :)
Hanna: Tack för tipset! Jag ska prova! :-)
Efter att ha ätit guacamole på många platser runt jorden inklusive sydamerika, mexiko, Kalifornien, Texas, etc etc måste jag säga att det saknas lite i ditt recept för att få en god mix. Åtminstone måste tomaten, koriandern adderas och gräddfilen tas bort :-) Röran på bild är mer lik en chipsdip från Estrella (f’låt). Kolla in receptet på länken nedan:
Lycka till!
http://en.wikipedia.org/wiki/Guacamole
Ps för övrigt är dina recept och din blog fantastisk !!!
Mvh P
Patrik: :-) Det ska erkännas att jag fnissade gott här i soffan när jag läste din kommentar. Jag ska prova ditt recepttips, tomat i låter gott. Sen måste jag få försvara mig med att det är en betydande skillnad mellan min guacamole och burkvarianten. Min innehåller avokado, senast jag sneglade på köpeguacamole så innehöll den >1% avokado (dessutom i pulverformat!)!
Ja, min beskrivning av din guacamole var ju inte så snäll. Ursäkta!
Avokado och guacamole är en riktig favorit och den bästa jag ätit har gjorts direkt vid bordet, avokadon grovt delad med gaffel. Ser fram emot nytt avokadorecept här på min favoritsajt :-)
Bästa hlsningar /P
Patrik: Det kommer, var så säker!
[...] förresten! Jag fick ju bakläxa senast vi gjorde guacamole (avokadoröra). Någon påpekade vänligt men bestämt i en kommentar att min guacamole såg ut som [...]