Dubbelt vilt på min tallrik

den 27 maj 2010, kl 08:52

Igår kväll lagade vi Anders kyckling med smak av vilt, ett av bidragen i förra sommarens PICKI OPEN-tävling. Carl var upp över öronen mallig när han kom på att han kunde koka VILD-ris till vildkycklingen. Och det ska erkännas att det fnissades en del runt köksbordet när vi åt dubbelt upp av det vilda. För att komma ner på jorden igen så försökte vi oss på en allvarlig diskussion om hur kycklingrättens färg bör beskrivas utan att det får en negativ klang. Grå och beige mat låter sällan lockande, men när vi kom till lila var vi inte längre överens. Grytan har en lila ton, hur låter det det? Slutsatsen fick ändå bli att vildkycklingen är många gången godare än vad den möjligen ser ut att vara.

Anders vildkyckling
(4 portioner)
4 kycklingfileer
2 dl crème fraiche
0,5 dl outspädd svartvinbärssaft (ingen lightvariant)
1,5 dl vatten
1 hönsbuljong
5 krossade enbär
1 tsk timjan
1,5 msk kinesisk soya

Bryn kycklingfileerna* (i lite matfett) vackert gyllenbruna på båda sidor, salta och peppra. Vispa ihop crème fraiche med saft, vatten, krossade enbär, timjan, smulad buljong och soya i en gryta. Lägg över de stekta kycklingfileerna och låt puttra i ungefär 10 minuter, eller tills de är genomkokta. Servera med ris eller klyftpotatis och sallad.

*) Kycklingen kan delas i mindre bitar.

Skriv ut inlägg

12 kommentarer till “Dubbelt vilt på min tallrik”

  1. Anna B kl 12:07, den 27 maj 2010

    Gott! Min kompis ugnsstekte kycklingen fylld med granskott en gång, det vore väl vilt värre?

  2. sara kl 13:32, den 27 maj 2010

    det verkar ju himlarns gott med saft i måste jag säga!

  3. tina kl 16:20, den 27 maj 2010

    Anna B: :-D Vilken grej!

    Sara: Japp!

  4. Johanna kl 22:17, den 27 maj 2010

    Mums! Vi brukar göra samma sås, men använda soja”kött” istället för kyckling. Vi hittade receptet i en vegansk kokbok som heter ”Terneborgs lyckliga kokbok”. Vildris har vi aldrig haft till, brukar köra med kartofflar men tror vi ska prova.

  5. tina kl 08:04, den 28 maj 2010

    Johanna: Bra tips! Jag rotar igenom gamla PICKI OPEN-bidrag, vi får se om det dyker upp något mer här som är bekant. :-)

  6. Bland mina kokböcker kl 16:36, den 28 maj 2010

    Svartvinbärssaft och även gelé för den delen är ju supergott att använda i vilträtter. Det blir så god och lite sås med lite söt smak. Nackdelen, precis som du skrev är ju att maten blir lila.

  7. Daniella - BakeCake kl 17:47, den 28 maj 2010

    Såå gott det ser ut! Och underbar bild, som vanligt! :)

    Gå jätte gärna in på min blogg och delta i tävlingen där jag lottar ut en inbjudan till den nya receptsidan Baka.se plus en goodiebag! Ha en jätte skön helg! Kram Daniella – BakeCake

  8. Kari Receptomaten kl 19:22, den 29 maj 2010

    Lila låter helt okej, iaf när det är hemlagat :))
    Kul med vildriset, vad tillade barnen det?

  9. Kari Receptomaten kl 19:23, den 29 maj 2010

    Pinsamt, gillade förstås! *ler*

  10. tina kl 19:42, den 29 maj 2010

    Bland mina kokböcker: Sant!

    Recepttomten: Vilka barn? Menar du Carl? Hoho! Han gillade maten, fast han och jag är iofs så gott som lika gamla! :-)

  11. Kari Receptomaten kl 21:00, den 29 maj 2010

    Haha, error av mig. Igen. ;) Hälsa & kram!

  12. tina kl 21:20, den 29 maj 2010

    Kari: Det är ok, vi gillar dig ändå! :-D

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen