Granskottstips efterlyses!

den 6 juni 2010, kl 09:18

Igår hade vi en utflyktsdag som smakade sommarlov. Med mig hem hade jag (förutom 23 st myggbett) loppisfyndat tjusigt porslin till pickipicki. Norrskedikas bakluckeloppis i Roslagen hör för övrigt till ett av mina loppisfavoriter, ett tips till er som vistas här ibland. Men, som om inte dessa fynd vore bra nog, så fick jag ett infall och plockade en liter granskott. Som jag nu inte riktigt vet vad jag ska göra av. Någon som sitter inne med ett bra tips? Jag vill minnas att någon tipsade om att att fylla en kyckling med granskott. Vad kan man göra mer tro?

Skriv ut inlägg

17 kommentarer till “Granskottstips efterlyses!”

  1. Anna B kl 10:08, den 6 juni 2010

    Jag håller nog fortfarande på kycklingen, fast Kurts granskottsaft verkar frestande (se kommentarerna): http://kortomgott.taffel.se/2009/06/07/nu-blommar-det-i-koket/

  2. Motala kl 10:37, den 6 juni 2010

    Enklast möjligt: Gör te med ett par nävar som kokas i nån halvliter vatten under lock i ett tjog minuter. Piffa upp med enbär. Eller använd den silade vätskan som grund för buljong till en skogsgryta.

  3. Plommonet kl 10:49, den 6 juni 2010

    Kolla Mikkans sida! Hon slängde ihop en sallad med granskott som verkar jättespännande! (http://njutmaten.blogspot.com/2010/05/friluftsmat.html)

  4. Mikkan kl 12:39, den 6 juni 2010

    Fylla kyckling var ju ingen dum idé! Mitt tips är det jag gjorde i förra veckan, halstrade pilgrimsmusslor och en sval melon och gurksallad med chili och granskott: http://njutmaten.blogspot.com/2010/05/friluftsmat.html

  5. Gunnar Hjert kl 17:34, den 6 juni 2010

    Släng granskotten och använd en – bär och skott i grillmarinad t ex.

  6. Karin kl 19:36, den 6 juni 2010

    Några i min klass gjorde tallbarrs-pannacotta… Smakade inte så mkt tallbarr direkt, men kanske nåt man kan försöka sig på ;)

  7. kusinen kl 19:47, den 6 juni 2010

    Tydligen kan man göra finsk granskottsill!

    http://matforum.nu/index.php?topic=983.0

  8. tina kl 19:58, den 6 juni 2010

    Anna B: Jag skulle gärna smaka både och! :-) Tack för tips!

    Johan: Och du har lärt dig överlevnadskunskap i skogen, förstår jag? :-P

    Plommonet: Bra där, tack!

    Mikkan: Åh, ja tack gärna. Vad gott det låter!

    Gunnar: Haha! Jag gillar enbär, men jag kommer inte att kasta min granskott för det!

    Karin: Wow, det krävs nog kostvetarstudenter för att hitta på något sådant. ;-)

    Kusinen: Ojdå, det ska jag googla. Frågan är var granskott heter på finska… :-D

  9. charlotta kl 20:40, den 6 juni 2010

    coolt! granskott alltså. jag har också tjugotre myggbett (minst), stora är de dessutom – jag börjar misstänka att myggorna här i göteborg är muterade på något sätt.

    hoppas du har haft en fin helg, picki!

  10. Fröken Dill kl 12:44, den 7 juni 2010

    Tyvärr var marmelad på granskott INGEN HIT tipsade en av mina släktingar som testat. Håller med om att de är lockande att plocka, de fina skotten.
    Hälsar fröken Dill

  11. Eva kl 22:41, den 7 juni 2010

    Jag hade nog kokat en sockerlag på dem och serverat de till någon dessert. Vet dock inte riktigt till vad så här på rak arm…

  12. tina kl 09:09, den 8 juni 2010

    Charlotta: Jag tror det är något fel på myggen även här i ost, mina myggbett är ovanligt otäcka!

    Fröken DIll: Jasså, vad synd. :-/

    Eva: Apropå det, granskottssirap, granskottshonung kanske vore något? :-)

  13. isa kl 20:27, den 8 juni 2010

    Fyll viltfärsbiffar med enbär och hackade skott!

  14. tina kl 22:40, den 8 juni 2010

    Isa: Så smart! Ja, det ska jag göra. Tack!

  15. Åsa kl 19:58, den 14 juni 2010

    Grava lax med granskott

  16. tina kl 23:00, den 14 juni 2010

    Åsa: Vilken galet bra idé! Tack!

  17. Köttbullar med granskott och enbär | pickipicki kl 21:39, den 1 juni 2011

    [...] mer granskott Granskottssirap Fler granskottstips Tweet Publicerad i granskott, skogen, skogens skafferi | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen