Granskottstips efterlyses!
den 6 juni 2010, kl 09:18
Igår hade vi en utflyktsdag som smakade sommarlov. Med mig hem hade jag (förutom 23 st myggbett) loppisfyndat tjusigt porslin till pickipicki. Norrskedikas bakluckeloppis i Roslagen hör för övrigt till ett av mina loppisfavoriter, ett tips till er som vistas här ibland. Men, som om inte dessa fynd vore bra nog, så fick jag ett infall och plockade en liter granskott. Som jag nu inte riktigt vet vad jag ska göra av. Någon som sitter inne med ett bra tips? Jag vill minnas att någon tipsade om att att fylla en kyckling med granskott. Vad kan man göra mer tro?
Publicerad i granskott, Roslagen, skogen, Tips, utflykt | Kommentarer (17) Skriv ut inlägg17 kommentarer till “Granskottstips efterlyses!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Jag håller nog fortfarande på kycklingen, fast Kurts granskottsaft verkar frestande (se kommentarerna): http://kortomgott.taffel.se/2009/06/07/nu-blommar-det-i-koket/
Enklast möjligt: Gör te med ett par nävar som kokas i nån halvliter vatten under lock i ett tjog minuter. Piffa upp med enbär. Eller använd den silade vätskan som grund för buljong till en skogsgryta.
Kolla Mikkans sida! Hon slängde ihop en sallad med granskott som verkar jättespännande! (http://njutmaten.blogspot.com/2010/05/friluftsmat.html)
Fylla kyckling var ju ingen dum idé! Mitt tips är det jag gjorde i förra veckan, halstrade pilgrimsmusslor och en sval melon och gurksallad med chili och granskott: http://njutmaten.blogspot.com/2010/05/friluftsmat.html
Släng granskotten och använd en – bär och skott i grillmarinad t ex.
Några i min klass gjorde tallbarrs-pannacotta… Smakade inte så mkt tallbarr direkt, men kanske nåt man kan försöka sig på ;)
Tydligen kan man göra finsk granskottsill!
http://matforum.nu/index.php?topic=983.0
Anna B: Jag skulle gärna smaka både och! :-) Tack för tips!
Johan: Och du har lärt dig överlevnadskunskap i skogen, förstår jag? :-P
Plommonet: Bra där, tack!
Mikkan: Åh, ja tack gärna. Vad gott det låter!
Gunnar: Haha! Jag gillar enbär, men jag kommer inte att kasta min granskott för det!
Karin: Wow, det krävs nog kostvetarstudenter för att hitta på något sådant. ;-)
Kusinen: Ojdå, det ska jag googla. Frågan är var granskott heter på finska… :-D
coolt! granskott alltså. jag har också tjugotre myggbett (minst), stora är de dessutom – jag börjar misstänka att myggorna här i göteborg är muterade på något sätt.
hoppas du har haft en fin helg, picki!
Tyvärr var marmelad på granskott INGEN HIT tipsade en av mina släktingar som testat. Håller med om att de är lockande att plocka, de fina skotten.
Hälsar fröken Dill
Jag hade nog kokat en sockerlag på dem och serverat de till någon dessert. Vet dock inte riktigt till vad så här på rak arm…
Charlotta: Jag tror det är något fel på myggen även här i ost, mina myggbett är ovanligt otäcka!
Fröken DIll: Jasså, vad synd. :-/
Eva: Apropå det, granskottssirap, granskottshonung kanske vore något? :-)
Fyll viltfärsbiffar med enbär och hackade skott!
Isa: Så smart! Ja, det ska jag göra. Tack!
Grava lax med granskott
Åsa: Vilken galet bra idé! Tack!
[...] mer granskott Granskottssirap Fler granskottstips Tweet Publicerad i granskott, skogen, skogens skafferi | Inga kommentarer ännu(0) Skriv ut [...]