Ett officiellt uttalande rörande getosten

den 5 januari 2011, kl 09:47



Till alla er som tipsade om getostrecept, så vill jag bara meddela att vi nu har börjat beta av julklappsgetosten. Vi började dock på enklast möjliga vis med en vad-som-finns-i-kylskåpet-pastasallad. Riktigt gott blev det! Apropå gott förresten, så fick jag den gigantiske getosten av min norske kusin. Någon dag efter julafton fick han för sig att söka på ordet ”getost” här på sidan och hittade uttalanden av fröken picki själv i stil med ”vissa saker vill man gärna tycka om, fast de egentligen inte är någon favorit”. Ibland vill man bara sparka picki på tårna, för det där är ju varken smidigt eller för den delen särskilt sant längre. Jag vill därför ta tillfället i akt att göra ett officiellt uttalande: 2010 var året jag lärde mig tycka om getost, på hedersord.

Pastasallad med getost
Vänd ner grovhackad getost i nykokt pasta, så att osten får smälta lite lagom. Servera med lämpliga kylskåpsfynd, exempelvis lammkorv, tunt skivade morötter, borlottibönor, grovhackade soltorkade tomater och favoritoliver. Toppa med en näve ruccolasallad för grönskans skull.

Mina getostfavoriter
Kikärtsgaspacho med spenat- och getostfyllda bröd
Risotto med butternut squash och getost

Skriv ut inlägg

9 kommentarer till “Ett officiellt uttalande rörande getosten”

  1. Designing good life - Sarah kl 10:15, den 5 januari 2011

    Åh jag älskar getost. Tycker att det piffar upp det mesta!

  2. Linda - Cupcakefluffan kl 16:58, den 5 januari 2011

    Har aldrig ätit getost, men det låter allt spännande

  3. Helena mitt i smeten kl 18:09, den 5 januari 2011

    Getost är en stor favorit hos mig och i sallad är det alltid gott!

  4. Eva kl 18:38, den 5 januari 2011

    Det är bara att gratulera dig – jag tror aldrig att jag lär mig tycka om det trots många, många försök. I ärlighetens namn ska ju sägas att en del getostar är svårare än andra att gilla….

  5. Emma kl 20:12, den 5 januari 2011

    Visst är det skönt att man även i vuxen ålder kan ändra sig och börja gilla saker. 2010 var året som jag upptäckte att jag gillar vörtbröd och mesost med saltgurka.

  6. Emmy kl 00:14, den 6 januari 2011

    Jag har också nyligen ”lärt mig” tycka om getost. Från att inte gilla det alls till att fullkomligt älska det.
    I lergryta tycker jag man kan tillaga alla sorters grytor och stekar. Allt som man vill ska bli supermört.

  7. tina kl 12:08, den 6 januari 2011

    Sarah: Jag håller med, getost kan konsten att piffa upp mat!

    Linda: Vi hade en middagsgäst häromkvällen som premiäråt getost. Hon gav getost godkänt. Testa du med vetja! :-)

    Helena: :-)

    Eva: Hihi…

    Emma: Mesost! Det har jag fortfarande kvar på min lista, men jag tror inte 2011 blir året…

    Emmy: :-)

  8. Nässelblom & choklad kl 22:29, den 6 januari 2011

    vilken lycka att få en stor getost – Jag älskar getost! Varför bloggar jag aldrig om det??? Hänger kvar vid julen och har inte kommit längre än. Kul att läsa din sammanfattning av året. Otroligt att du fortsatt på läkarlinjen. Låter både otroligt kul och tufft.

  9. Hejdå getosten, för ett tag | pickipicki kl 09:04, den 11 mars 2011

    [...] vet att jag har inlett 2011 med att getostchocka er, men ni som inte gillar getost kan pusta ut nu. Jag känner på mig att det här [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen