En vegetarisk skafferitömning
Vore jag smart så borde det kanske heta att det här var skafferitömningen som blev en helt okej mellandags-middag. Men i sanningens namn handlar det nog mer om att vi har hamnat i någon slags efter-jul-koma och helst inte vill ta oss till mataffären. Det är tur att vi har ett rejält stycke julklappsgetost i kylskåpet, den torde hålla oss mätta hela vägen in i 2011. Apropå det förresten, alla finfina getostrecept lämnas i kommentarsfältet nedan, tack på förhand.
På-ett-ungefär-såhär-pasta
Koka pasta för 2. Riv fyra morötter grovt. Fräs en halv finhackad gul lök i lite rapsolja, tills löken är mjuk. Tillsätt morotsrivet och fräs lite till. Klipp ner grönkål. Tillsätt 1,5 dl grädde + 1,5 dl vatten, 0,5 grönsaksbuljongtärning och rivet skal från 2 apelsiner. Smaka av med svartpeppar, ett uns kryddpeppar och ev lite salt om det behövs. Låt puttra en liten stund. Rör ner den färdigkokta pastan. Toppa med rostade solroskärnor och goda gröna oliver.
12 kommentarer till “En vegetarisk skafferitömning”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Haha, ja du det enda vi har gjort med getost är sådan där varm macka med ost och ruccola. Hur god som helst, men ganska vanlig (kanske?) Du hittar den här hos oss:
http://martenssonskok.blogspot.com/2010/06/3-ratters-pa-enkelt-vis.html
God fortsättning på dej!
En klar favorit är tortillapizzan:
http://dubbelhakorna.blogspot.com/2010/03/tortillapizza.html
eller i en klassisk pastasallad med soltorkade tomater, ruccola och pesto (eller är den för uttjatad?)
eller mixad med crème fraiche – passar utmärkt tillsammans med resterna av den rökta jullaxen till pasta, men även som sås till en köttbit
eller till kokta rödbetor med en god honungsdressing, valnötter och sallad…
Getostfavoriten är definitivt en pytt:
Potatis, gul lök, vitlöksklyfta, fräs mjukt. Stek kantareller (gula) på sidan om och blanda ner i potatisen. Salta, peppra, smula i getost och ringla över honung. Lite ruccola kan pigga upp det hela.
Strimlade sista resterna av en söndagsstek över och då blev min man också nöjd.
Mårtenssons kök: Enklast är oftast godast, tack för tips! :-)
Anni: Mmm, vad gott det låter. Tack för alla fina tips!
Maria: Åh, jag som är svag för allt med kantareller i! ;-)
Min favorit är gratinerad i ugn med lite rosmarin på och sedan ringla lite honung vid serveringen. Fast det är ju ingen rätt utan en munsbit. Men mumsig!
God fortsättning Tina!
Fin bild var det och det låter gott!
http://marimilocakedesign.se/galleri/
Lena: En sådan munsbit får det nog bli!
Mari: :-)
Man tar det man har :-)
Här hittas mina getostrecept;
http://foodelicious.se/?s=chevr%C3%A9
Foodelicious: Tack! :-)
Många fina tips ang osten, blir spännande att följa vad ni gör med den :) Gott nytt år!
Carl J: Javisst, idag står det getost på menyn. I vilket format återstår att se! :-)
Vad gör man när man har massa olika rester i kylen man inte vet vad man ska göra med?(i detta fall grönkål) Jo man loggar in här och hittar såklart ett perfekt recept för ändamålet. Gjorde succé hos sambon också :)