En vegetarisk skafferitömning

den 28 december 2010, kl 19:45

Vore jag smart så borde det kanske heta att det här var skafferitömningen som blev en helt okej mellandags-middag. Men i sanningens namn handlar det nog mer om att vi har hamnat i någon slags efter-jul-koma och helst inte vill ta oss till mataffären. Det är tur att vi har ett rejält stycke julklappsgetost i kylskåpet, den torde hålla oss mätta hela vägen in i 2011. Apropå det förresten, alla finfina getostrecept lämnas i kommentarsfältet nedan, tack på förhand.

På-ett-ungefär-såhär-pasta

Koka pasta för 2. Riv fyra morötter grovt. Fräs en halv finhackad gul lök i lite rapsolja, tills löken är mjuk. Tillsätt morotsrivet och fräs lite till. Klipp ner grönkål. Tillsätt 1,5 dl grädde + 1,5 dl vatten, 0,5 grönsaksbuljongtärning och rivet skal från 2 apelsiner. Smaka av med svartpeppar, ett uns kryddpeppar och ev lite salt om det behövs. Låt puttra en liten stund. Rör ner den färdigkokta pastan. Toppa med rostade solroskärnor och goda gröna oliver.

Skriv ut inlägg

12 kommentarer till “En vegetarisk skafferitömning”

  1. Mårtenssons kök kl 21:11, den 28 december 2010

    Haha, ja du det enda vi har gjort med getost är sådan där varm macka med ost och ruccola. Hur god som helst, men ganska vanlig (kanske?) Du hittar den här hos oss:

    http://martenssonskok.blogspot.com/2010/06/3-ratters-pa-enkelt-vis.html

    God fortsättning på dej!

  2. Anni kl 22:37, den 28 december 2010

    En klar favorit är tortillapizzan:

    http://dubbelhakorna.blogspot.com/2010/03/tortillapizza.html

    eller i en klassisk pastasallad med soltorkade tomater, ruccola och pesto (eller är den för uttjatad?)

    eller mixad med crème fraiche – passar utmärkt tillsammans med resterna av den rökta jullaxen till pasta, men även som sås till en köttbit

    eller till kokta rödbetor med en god honungsdressing, valnötter och sallad…

  3. Maria kl 23:02, den 28 december 2010

    Getostfavoriten är definitivt en pytt:

    Potatis, gul lök, vitlöksklyfta, fräs mjukt. Stek kantareller (gula) på sidan om och blanda ner i potatisen. Salta, peppra, smula i getost och ringla över honung. Lite ruccola kan pigga upp det hela.

    Strimlade sista resterna av en söndagsstek över och då blev min man också nöjd.

  4. tina kl 23:31, den 28 december 2010

    Mårtenssons kök: Enklast är oftast godast, tack för tips! :-)

    Anni: Mmm, vad gott det låter. Tack för alla fina tips!

    Maria: Åh, jag som är svag för allt med kantareller i! ;-)

  5. Lena kl 09:26, den 29 december 2010

    Min favorit är gratinerad i ugn med lite rosmarin på och sedan ringla lite honung vid serveringen. Fast det är ju ingen rätt utan en munsbit. Men mumsig!

    God fortsättning Tina!

  6. MariMiloCakeDesign kl 09:55, den 29 december 2010

    Fin bild var det och det låter gott!

    http://marimilocakedesign.se/galleri/

  7. Tina kl 14:44, den 29 december 2010

    Lena: En sådan munsbit får det nog bli!

    Mari: :-)

  8. Foodelicious.se kl 15:27, den 29 december 2010

    Man tar det man har :-)
    Här hittas mina getostrecept;
    http://foodelicious.se/?s=chevr%C3%A9

  9. tina kl 22:49, den 29 december 2010

    Foodelicious: Tack! :-)

  10. Carl J kl 22:30, den 1 januari 2011

    Många fina tips ang osten, blir spännande att följa vad ni gör med den :) Gott nytt år!

  11. tina kl 09:46, den 2 januari 2011

    Carl J: Javisst, idag står det getost på menyn. I vilket format återstår att se! :-)

  12. Isflingan kl 16:06, den 2 april 2017

    Vad gör man när man har massa olika rester i kylen man inte vet vad man ska göra med?(i detta fall grönkål) Jo man loggar in här och hittar såklart ett perfekt recept för ändamålet. Gjorde succé hos sambon också :)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen