Chokladkalender – lucka 23

den 23 december 2010, kl 23:30

Klicka på bilden för att öppna lucka 23!

Skriv ut inlägg

Ett tips på en hemgjord klapp!

den , kl 10:30

Jag gillar att få recept i present. Någons favoritrecept, kanske ett recept med en historia bakom, ett recept uttänkt speciellt för mig. Det har blivit några recept vid det här laget, allt mellan klassiker till sådant jag aldrig har ätit förut. Bättre present finns helt enkelt inte. Ett tips på en sista-minuten-klapp är att koka en apelsinmarmelad med smak av jul. Tjusigt blir det, och till på köpet doftar det jul i hela lägenheten (ett tips för dem som liksom jag inte hunnit med att julstäda än). Häng receptet runt burken vetja, den här marmeladen vill man göra igen.

Blodapelsinmarmelad
med smak av jul

1,5 kg blodapelsiner
2 dl vatten
5 dl syltsocker
0,5 kanelstång
en liten bit stjärnanis
1 tsk kryddnejlikor, hela
1 tsk kardemummakärnor

Tvätta apelsinerna. Riv skalet fint från hälften av apelsinerna. Filéa apelsinerna (inget vitt eller skal med). Finhacka. Koka upp apelsiner, skal, vatten, socker och kryddor. Låt koka i ca 15 min eller tills marmeladen börjar tjockna. Om du vill, plocka bort de större kryddorna. Kardemumman är god att bita i, i marmeladen. När marmeladen svalnat, häll upp i en väl rengjord glasburk. Förvara i kylskåp. Serveras exempelvis till finknäcke och en god ost.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen