Sommarbönor, ni vet
Helgen bjöd på utflyktsväder, årets första lunch på balkongen och en vas med grenar från ett körsbärsträd som börjar slå ut. Med andra ord sådant som får mig att börja längta efter sommar och sommarmat. Inte minst efter just precis den här bönsalladen som gör sig bra i många sammanhang. På buffén, till grillat, eller precis som den är.
Bönsalladen
2 burkar färdigkokta bönor, ex.vis kidney och svarta bönor
1 röd lök
1 paprika
2 tomater
2 msk rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
0,5 tsk dijonsenap
2 krm salt
2 krm svartpeppar
Skölj bönorna och låt rinna av. Finhacka lök, paprika och tomater. Blanda dressing och rör ner i en bunke tillsammans med bönor och det finhackade. Låt gärna dra en stund innan servering.
Publicerad i bönor och liknande, salladsvariant | Kommentarer (20) Skriv ut inlägg20 kommentarer till “Sommarbönor, ni vet”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Vilket ljuvligt foto!
Ser underbart ut!! Ååå så gott!
Hanna: Det är vår guldpippi som gör mig på gott humör!
Erika: Gott var det!
Bönsallader gillas. Vi sörjer så ett recept som försvann en gång, kindeybönor som värmdes med rosmarin och olja och något annat, men vad?
Fast vi kan ju iofs ta och prova ditt förslag och se om det kan plåstra såren:)
Oh, me like!!
Vilken superhärlig bild :-)
Åh, så gott det ser ut! Jag gör min i stort sett på samma vis, fast jag brukar också ha färskpressad vitlök och lite finhackad bladpersilja i min:-)
oh! den bästa mat som finns. Så gott. Det där måste jag laga snart. :)
Håller med, bönsallad passar i alla sammanhang. Sommarhalvåret när man nästan aldig är hemma blir det mycket bönsallader i olika varianter. Mättar dessutom så bra.
Mårtenssons kök: Ni får ge er ut på google-jakt!
Jenny: Fint!
Linda: Tack!
Moma: Färsk bladpersilja brukar jag också ha i, om jag har hemma. Det är både gott och snyggt med lite grönt!
Katarina: :-)
Emmy: Ja, så sant.
Jag gör rätt ofta bönsallad. Det är så gott! och att det sedan är nyttigt gör ju inte saken sämre…:-)
Inspiration: …och billigt! Fördelarna med bönor tar aldrig slut! ;-)
Ser så gott ut!
Älskar bönor! Och sallader! Och bönsallader!
Gott med bönor som bas i en sallad. Det är annars lätt att missa proteinerna – i alla fall om man inte äter kött. Jordgubbarna som hade skördats i Skåne var odlade i växthus – men ändå….Gissar dock att priset är onödigt högt.
Katarina: :-)
Lena: Jag med! :-D
Nässelblom&choklad: Ja, ryktet säger flera hundra kronor litern, men det vet jag inte om det är sant!
Lunch på balkongen låter finfint! Det såg dessutom riktigt gott ut. :)
Camilla: Lunch på balkongen har jag väntat på sedan i augusti! :-)
Åh! Maten smakar väl aldrig så bra som den gör utomhus? I solen, till vårfåglarnas sång. Tänk vilken matinspiration man får när det är vår :D
Matglad: JA! Jag längtar till årets första balkongfrukost i helgen!