Sommarbönor, ni vet

den 11 april 2011, kl 11:44

Helgen bjöd på utflyktsväder, årets första lunch på balkongen och en vas med grenar från ett körsbärsträd som börjar slå ut. Med andra ord sådant som får mig att börja längta efter sommar och sommarmat. Inte minst efter just precis den här bönsalladen som gör sig bra i många sammanhang. På buffén, till grillat, eller precis som den är.

Bönsalladen
2 burkar färdigkokta bönor, ex.vis kidney och svarta bönor
1 röd lök
1 paprika
2 tomater
2 msk rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
0,5 tsk dijonsenap
2 krm salt
2 krm svartpeppar

Skölj bönorna och låt rinna av. Finhacka lök, paprika och tomater. Blanda dressing och rör ner i en bunke tillsammans med bönor och det finhackade. Låt gärna dra en stund innan servering.

Skriv ut inlägg

20 kommentarer till “Sommarbönor, ni vet”

  1. Hanna kl 12:14, den 11 april 2011

    Vilket ljuvligt foto!

  2. Erika kl 12:33, den 11 april 2011

    Ser underbart ut!! Ååå så gott!

  3. tina kl 17:33, den 11 april 2011

    Hanna: Det är vår guldpippi som gör mig på gott humör!

    Erika: Gott var det!

  4. Mårtenssons kök kl 20:37, den 11 april 2011

    Bönsallader gillas. Vi sörjer så ett recept som försvann en gång, kindeybönor som värmdes med rosmarin och olja och något annat, men vad?
    Fast vi kan ju iofs ta och prova ditt förslag och se om det kan plåstra såren:)

  5. Jenny kl 21:26, den 11 april 2011

    Oh, me like!!

  6. Linda - Cupcakefluffan kl 21:50, den 11 april 2011

    Vilken superhärlig bild :-)

  7. Moma kl 22:14, den 11 april 2011

    Åh, så gott det ser ut! Jag gör min i stort sett på samma vis, fast jag brukar också ha färskpressad vitlök och lite finhackad bladpersilja i min:-)

  8. katarina kl 22:21, den 11 april 2011

    oh! den bästa mat som finns. Så gott. Det där måste jag laga snart. :)

  9. Emmy kl 22:22, den 11 april 2011

    Håller med, bönsallad passar i alla sammanhang. Sommarhalvåret när man nästan aldig är hemma blir det mycket bönsallader i olika varianter. Mättar dessutom så bra.

  10. tina kl 22:51, den 11 april 2011

    Mårtenssons kök: Ni får ge er ut på google-jakt!

    Jenny: Fint!

    Linda: Tack!

    Moma: Färsk bladpersilja brukar jag också ha i, om jag har hemma. Det är både gott och snyggt med lite grönt!

    Katarina: :-)

    Emmy: Ja, så sant.

  11. Inspiration kl 22:51, den 11 april 2011

    Jag gör rätt ofta bönsallad. Det är så gott! och att det sedan är nyttigt gör ju inte saken sämre…:-)

  12. tina kl 22:52, den 11 april 2011

    Inspiration: …och billigt! Fördelarna med bönor tar aldrig slut! ;-)

  13. Katarina kl 02:20, den 12 april 2011

    Ser så gott ut!

  14. Lena kl 03:53, den 12 april 2011

    Älskar bönor! Och sallader! Och bönsallader!

  15. Nässelblom & choklad kl 10:04, den 12 april 2011

    Gott med bönor som bas i en sallad. Det är annars lätt att missa proteinerna – i alla fall om man inte äter kött. Jordgubbarna som hade skördats i Skåne var odlade i växthus – men ändå….Gissar dock att priset är onödigt högt.

  16. tina kl 17:26, den 12 april 2011

    Katarina: :-)

    Lena: Jag med! :-D

    Nässelblom&choklad: Ja, ryktet säger flera hundra kronor litern, men det vet jag inte om det är sant!

  17. Camilla kl 21:32, den 12 april 2011

    Lunch på balkongen låter finfint! Det såg dessutom riktigt gott ut. :)

  18. tina kl 21:54, den 12 april 2011

    Camilla: Lunch på balkongen har jag väntat på sedan i augusti! :-)

  19. Matglad kl 22:03, den 14 april 2011

    Åh! Maten smakar väl aldrig så bra som den gör utomhus? I solen, till vårfåglarnas sång. Tänk vilken matinspiration man får när det är vår :D

  20. tina kl 22:26, den 14 april 2011

    Matglad: JA! Jag längtar till årets första balkongfrukost i helgen!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen