Bakom kulisserna äter vi broccoli
Ett samtal i februari:
-Varför har du klätt dig i sommarklänning, det är minusgrader ute?
-Jag har inte klätt mig i klänning, jag har klätt mig i grönt.
-Varför har du klätt dig i en grön sommarklänning, det är minusgrader ute?
-För att vi ska fota broccoli, såklart!
Strax lagar jag två favorittillbehör på tema broccoli i P4 Morgon Uppland. Så godmorgon och starta radion vetja!
Broccolifavorit 1 – marinerad broccoli
Dela 250 g i mindre buketter, koka i max 2,5 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och vänd ner 2 msk oliv- el rapsolja, skal från 1 citron, 2 msk saft från citron. Toppa med flingsalt och svartpeppar.
Broccolifavorit 2 – broccolikräm
Dela 250 g i mindre buketter, koka i max 2,5 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Mixa tillsammans med 4-5 msk olivolja. Smaka av med 2-3 msk saft från citron, flingsalt och svartpeppar. God att vända ner i nykokt pasta eller som tillbehör till lite vilken mat som helst.
17 kommentarer till “Bakom kulisserna äter vi broccoli”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Den där krämen såg inte helt fel ut! Broccoli kan vara en av mina gröna favoriter faktiskt. Mina lillasyster tänker alltid på Kalles klätterträd när hon äter broccoli, det gör väl det hela ännu lite bättre kanske!
Smart drag, gott verkade det också! Du måste smaka mina godismuffins!
Så gott det låter, det här ska provas i kväll till kycklinggrytan!
Och hos oss finnes chokladmuffins om Annas godismuffins tar slut!
Rebecka: :-)
Anna: Gärna, välkommen att komma och lämna!
Mamman: Ja gör det! Chokladmuffins låter gott!
Jag har inte tid, du får hämta!
Allt med broccoli är gott! Självklart ska det vara en fin grön klänning när broccoli hyllas.
Sicken himla härlig färg det vart på den där broccolikrämen!
Härlig sommarkänsla i klänningen och tack för de braiga broccolitipsen!
Kul med lite broccoli tips, det är ju inte varje dag amn får nyheter kring det! :-)
Broccolifavorit nummer 3: Färsk broccoli som fått gotta sig i en dressig med olja, strimlad vitlök, ingefära och chili, lätt ugnsbakad i 15-20 min. Med rostade mandlar. Hittade det på MyNewRoots. Om nom nom! =D
Broccoli är underbart gott, nästan lika bra som grönkål! :P
Jag åt det faktiskt senast idag, då i en slags wok med mangold, morot, lök och lite annat.
Dina recept är förstås riktigt fina, men å andra sidan trivs förstås nästan alla grönsaker ihop med citron och olivolja. :)
Broccolikräm måste jag bara testa!
Emmy: Eller hur!
Moma: Japp, grön och god, det måste hänga ihop.
Fröken Dill: Varsågod vetja!
Me and my sweets: :-)
PLommonet: Måste testas, tack för finfint tips!
Rasmus: Så sant! Broccoli gör sig nästan allra bäst i en wok, krispig och i fint sällskap!
Linda: Ja gör det vetja! :-)
Jag provade dessa idag inför en matlagningskväll jag ska hålla i på jobbet. Båda varianterna blir självklara inslag. Vad gott det var! Sonen älskade ”citronbroccilin” och drack till och med upp det som blev kvar i botten på skålen :) Tack för alla roliga och goda ätbara tips!
Ansibecki: Hurra vad kul! Tack för att du tittar in och berättar! :-)
Broccolifavoriterna blev även uppskattade på matlagningskvällen. Märkte du ett uppsving bland besökarna från Nässjötrakten sent i måndags kväll så var det mina kollegor ;)