Bakom kulisserna äter vi broccoli

den 23 februari 2012, kl 07:26

Ett samtal i februari:
-Varför har du klätt dig i sommarklänning, det är minusgrader ute?
-Jag har inte klätt mig i klänning, jag har klätt mig i grönt.
-Varför har du klätt dig i en grön sommarklänning, det är minusgrader ute?
-För att vi ska fota broccoli, såklart!

Strax lagar jag två favorittillbehör på tema broccoli i P4 Morgon Uppland. Så godmorgon och starta radion vetja!

Broccolifavorit 1 – marinerad broccoli
Dela 250 g i mindre buketter, koka i max 2,5 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och vänd ner 2 msk oliv- el rapsolja, skal från 1 citron, 2 msk saft från citron. Toppa med flingsalt och svartpeppar.

Broccolifavorit 2 – broccolikräm
Dela 250 g i mindre buketter, koka i max 2,5 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Mixa tillsammans med 4-5 msk olivolja. Smaka av med 2-3 msk saft från citron, flingsalt och svartpeppar. God att vända ner i nykokt pasta eller som tillbehör till lite vilken mat som helst.

Skriv ut inlägg

17 kommentarer till “Bakom kulisserna äter vi broccoli”

  1. Rebecka kl 10:13, den 23 februari 2012

    Den där krämen såg inte helt fel ut! Broccoli kan vara en av mina gröna favoriter faktiskt. Mina lillasyster tänker alltid på Kalles klätterträd när hon äter broccoli, det gör väl det hela ännu lite bättre kanske!

  2. anna kl 10:53, den 23 februari 2012

    Smart drag, gott verkade det också! Du måste smaka mina godismuffins!

  3. mamman kl 12:37, den 23 februari 2012

    Så gott det låter, det här ska provas i kväll till kycklinggrytan!
    Och hos oss finnes chokladmuffins om Annas godismuffins tar slut!

  4. tina kl 12:40, den 23 februari 2012

    Rebecka: :-)

    Anna: Gärna, välkommen att komma och lämna!

    Mamman: Ja gör det! Chokladmuffins låter gott!

  5. anna kl 21:17, den 23 februari 2012

    Jag har inte tid, du får hämta!

  6. Emmy kl 21:37, den 23 februari 2012

    Allt med broccoli är gott! Självklart ska det vara en fin grön klänning när broccoli hyllas.

  7. Moma kl 14:52, den 24 februari 2012

    Sicken himla härlig färg det vart på den där broccolikrämen!

  8. Fröken Dill kl 15:41, den 24 februari 2012

    Härlig sommarkänsla i klänningen och tack för de braiga broccolitipsen!

  9. Me And My Sweets kl 16:38, den 24 februari 2012

    Kul med lite broccoli tips, det är ju inte varje dag amn får nyheter kring det! :-)

  10. Plommonet kl 21:44, den 24 februari 2012

    Broccolifavorit nummer 3: Färsk broccoli som fått gotta sig i en dressig med olja, strimlad vitlök, ingefära och chili, lätt ugnsbakad i 15-20 min. Med rostade mandlar. Hittade det på MyNewRoots. Om nom nom! =D

  11. Rasmus kl 22:06, den 24 februari 2012

    Broccoli är underbart gott, nästan lika bra som grönkål! :P
    Jag åt det faktiskt senast idag, då i en slags wok med mangold, morot, lök och lite annat.

    Dina recept är förstås riktigt fina, men å andra sidan trivs förstås nästan alla grönsaker ihop med citron och olivolja. :)

  12. Linda kl 09:51, den 26 februari 2012

    Broccolikräm måste jag bara testa!

  13. tina kl 10:13, den 26 februari 2012

    Emmy: Eller hur!

    Moma: Japp, grön och god, det måste hänga ihop.

    Fröken Dill: Varsågod vetja!

    Me and my sweets: :-)

    PLommonet: Måste testas, tack för finfint tips!

    Rasmus: Så sant! Broccoli gör sig nästan allra bäst i en wok, krispig och i fint sällskap!

  14. tina kl 20:55, den 26 februari 2012

    Linda: Ja gör det vetja! :-)

  15. Ansibecki kl 15:21, den 25 mars 2012

    Jag provade dessa idag inför en matlagningskväll jag ska hålla i på jobbet. Båda varianterna blir självklara inslag. Vad gott det var! Sonen älskade ”citronbroccilin” och drack till och med upp det som blev kvar i botten på skålen :) Tack för alla roliga och goda ätbara tips!

  16. tina kl 16:09, den 25 mars 2012

    Ansibecki: Hurra vad kul! Tack för att du tittar in och berättar! :-)

  17. Ansibecki kl 11:35, den 30 mars 2012

    Broccolifavoriterna blev även uppskattade på matlagningskvällen. Märkte du ett uppsving bland besökarna från Nässjötrakten sent i måndags kväll så var det mina kollegor ;)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen