Hannahs pappas kesofrallor!
Titta vilken söndagsfrukost det blev! Allt tack vare att gårdagskvällens middagsgäster kom med nybakade kesofrallor. Vi som slarvat med frukosten på sistone ansträngde oss lite extra imorse för att matcha dom fina bröden. Tänk jag hade ju nästan glömt bort att jag är hon som tycker att frukosten är dagens bästa måltid, tur att man kan bli påmind om viktiga saker ibland.
Hannahs pappas kesofrallor
50 g jäst
4 dl vatten
4 msk olja
250 g keso
torkade aprikoser och russin efter behag
4 dl grövre mjöl (t ex graham, rågmjöl)
resten: vetemjöl special
ev brödkrydda
Rör ut jäst i vatten, tillsätt keso, olja, kryddor och hackad frukt. Rör ut det grövre mjölet i degen och arbeta sedan ner vetemjöl tills degen har fått en smidig konsisten (den ska vara något lös). Låt degen vila i 30 min, rulla sedan ut 16 st frallor och jäs ytterligare 30 min. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 10-12 min.
Publicerad i bröd, keso | Kommentarer (11) Skriv ut inlägg