Ett riktigt recept!

den 27 februari 2013, kl 18:01

Det låg en tät vitlöksdimma i lägenheten när jag kom hem igår kväll. Carl försvarade sig med att han kommit över ett r-i-k-t-i-g-t recept på chivapchichi (som också stavas ćevapčići eller tjillivippare, det beror lite på var man lägger ribban). Receptet med bosniska anor gjorde att korvhornet åkte fram, liksom lepinabröd istället för pita, gul lök istället för röd och så vidare. Gott blev det såklart, skriv upp dessa på nästa veckas middagsmeny. Och för att komma i fin chivapchichi-stämning så rekommenderar jag alla att läsa kommentarerna i det här inlägget, det måste fortfarande var matbloggarhistoriens märkligaste och roligaste kommentarsfält.

Chivapchichi
500 g nötfärs
200 g lammfäs
2 pressade vitlöksklyftor
o,5 riven gul lök
3 msk bubbelvatten
2 msk olja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Blanda samtliga ingredienser till en slät smet. Kör färssmeten genom ett korvhorn för att forma en korv, knipsa av i decimeterlånga bitar och stek i knappt 10 min. Fyll lepina (eller pitabröd) med chivapchichi, sallad, fint skuren gul lök, ajvar relish och yoghurt.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen