Hannahs pappas kesofrallor!

den 10 februari 2013, kl 19:48

Titta vilken söndagsfrukost det blev! Allt tack vare att gårdagskvällens middagsgäster kom med nybakade kesofrallor. Vi som slarvat med frukosten på sistone ansträngde oss lite extra imorse för att matcha dom fina bröden. Tänk jag hade ju nästan glömt bort att jag är hon som tycker att frukosten är dagens bästa måltid, tur att man kan bli påmind om viktiga saker ibland.

Hannahs pappas kesofrallor
50 g jäst
4 dl vatten
4 msk olja
250 g keso
torkade aprikoser och russin efter behag
4 dl grövre mjöl (t ex graham, rågmjöl)
resten: vetemjöl special
ev brödkrydda

Rör ut jäst i vatten, tillsätt keso, olja, kryddor och hackad frukt. Rör ut det grövre mjölet i degen och arbeta sedan ner vetemjöl tills degen har fått en smidig konsisten (den ska vara något lös). Låt degen vila i 30 min, rulla sedan ut 16 st frallor och jäs ytterligare 30 min. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 10-12 min.

Skriv ut inlägg

11 kommentarer till “Hannahs pappas kesofrallor!”

  1. Nässelblom & choklad kl 13:51, den 11 februari 2013

    Frukosten är verkligen en riktig höjdpunkt, bra att bli påmind om det. Bröden ser supergoda ut. Tycker också att det såg snyggt ut med dina nymålade möbler.

  2. Barbro kl 17:58, den 11 februari 2013

    Åh, kesofrallor bakar jag rätt ofta, sonens favorit :-)

  3. Sara på Vardag.nu kl 20:28, den 11 februari 2013

    Keso i bröd är mumma!

  4. tina kl 22:57, den 11 februari 2013

    Nässelblom&choklad: Tack var snällt, det behövdes en färgklick. :-)

    Barbro: Bra smak har han!

    Sara: Japp!

  5. Tant Gul kl 07:29, den 12 februari 2013

    Jättemysigt! Och extra härligt när det är någon annan sa ordnat det.

  6. Kim kl 20:44, den 12 februari 2013

    Har aldrig testat! Men älskar ju keso (finns de som säger att det är muminkött, men det tror vi ju inte på).

  7. anna.a kl 21:15, den 12 februari 2013

    Mmm…ser supersmarrigt ut

  8. tina kl 22:54, den 12 februari 2013

    Tant Gul: Sant!

    Kim: Hehe, vi brukar kalla mozzarella för muminkött. Keso kanske är själva muminfärsen? ;-)

    Anna: Det var det!

  9. Sofie Mumsfillibaba kl 16:17, den 13 februari 2013

    Nybakade frallor på helgen är så lyxigt och gott! Ja, närsomhelst är det gott med nybakade frallor faktiskt!:)

  10. Josefina kl 00:58, den 17 februari 2013

    kan tänka mig att det är gott med lite ostig smak i bröddegen (keson)! Russin i bröd är det bästa som finns. Mums.

  11. tina kl 19:39, den 17 februari 2013

    Sofie: Jo, så är det verkligen.

    Josefina: Inte så mycket ost som man kanske kan tro. Men saftigt. Håller med, torkad frukt i bröd är gott!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen