Hannahs pappas kesofrallor!
Titta vilken söndagsfrukost det blev! Allt tack vare att gårdagskvällens middagsgäster kom med nybakade kesofrallor. Vi som slarvat med frukosten på sistone ansträngde oss lite extra imorse för att matcha dom fina bröden. Tänk jag hade ju nästan glömt bort att jag är hon som tycker att frukosten är dagens bästa måltid, tur att man kan bli påmind om viktiga saker ibland.
Hannahs pappas kesofrallor
50 g jäst
4 dl vatten
4 msk olja
250 g keso
torkade aprikoser och russin efter behag
4 dl grövre mjöl (t ex graham, rågmjöl)
resten: vetemjöl special
ev brödkrydda
Rör ut jäst i vatten, tillsätt keso, olja, kryddor och hackad frukt. Rör ut det grövre mjölet i degen och arbeta sedan ner vetemjöl tills degen har fått en smidig konsisten (den ska vara något lös). Låt degen vila i 30 min, rulla sedan ut 16 st frallor och jäs ytterligare 30 min. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 10-12 min.
Publicerad i bröd, keso | Kommentarer (11) Skriv ut inlägg11 kommentarer till “Hannahs pappas kesofrallor!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Frukosten är verkligen en riktig höjdpunkt, bra att bli påmind om det. Bröden ser supergoda ut. Tycker också att det såg snyggt ut med dina nymålade möbler.
Åh, kesofrallor bakar jag rätt ofta, sonens favorit :-)
Keso i bröd är mumma!
Nässelblom&choklad: Tack var snällt, det behövdes en färgklick. :-)
Barbro: Bra smak har han!
Sara: Japp!
Jättemysigt! Och extra härligt när det är någon annan sa ordnat det.
Har aldrig testat! Men älskar ju keso (finns de som säger att det är muminkött, men det tror vi ju inte på).
Mmm…ser supersmarrigt ut
Tant Gul: Sant!
Kim: Hehe, vi brukar kalla mozzarella för muminkött. Keso kanske är själva muminfärsen? ;-)
Anna: Det var det!
Nybakade frallor på helgen är så lyxigt och gott! Ja, närsomhelst är det gott med nybakade frallor faktiskt!:)
kan tänka mig att det är gott med lite ostig smak i bröddegen (keson)! Russin i bröd är det bästa som finns. Mums.
Sofie: Jo, så är det verkligen.
Josefina: Inte så mycket ost som man kanske kan tro. Men saftigt. Håller med, torkad frukt i bröd är gott!