En buffelmozzarella på min tallrik!
Som det den senaste tiden har pratats om dom där vattenbufflarna några mil norr om Uppsala. Eller ja, jag vet inte om det har sagts lika mycket om själva bufflarna som om buffelmozzarellan och buffelsmöret. Förstå då vinstlotten när fina Frida gjort mozzarellaaffärer och ringer på vår dörr och lämnar över en buffelmozzarella i present. Man får säga att hon hade tajming. I fredags vann mejeriet pris för årets nyskapande. Hurra och grattis, är inte där här att tänka nytt så vet jag inte vad. Och vadå kosläpp förresten, i år ska jag styra utflyktsbilen mot buffelsläpp. Jag har hört att det finns buffelglass, är den hälften så god som mozzarellan så tror jag bestämt att jag gillar bufflarna ännu lite mer.
Ugnsbakade småtomater
Skär ett litet snitt i varje tomat och lägg tomaterna i en ugnsform eller på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och toppa med flingsalt och svartpeppar. Baka tomaterna i ugnen i 200 grader i ca 30 min. Servera som förrätt tillsammans med några skivor mozzarellaost, eller som tillbehör till maten.
9 kommentarer till “En buffelmozzarella på min tallrik!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Yey!
Kul med svensk buffelmozzarella! Och gott såklart… :)
Cool! Hoppas den sprider sig tvärs över landet!
Frida: Hurra! Tack!
Hanna: Ja! :-)
Kim: Det tror jag nog.
Älskar verkligen mozarella – fantstisk mjölkig smak. Och konsistensen är underbar!
Josefina: Ja, mozzarella är toppen!
Åh, så spännande! Och lyllos som till och med fick den levererad till dörren :)
Äter sällan mozzarella men när jag frångår ostprincipen är det buffalomozzarella som gäller. Från Hugo Ericssons ost i Saluhallen men vet tyvärr inte varifrån de i sin tur köper den. Vet bara att den finns under en kort begränsad tid.
Åsa: Åh, önskar Uppsala hade lika fin saluhall som Göteborg!
Gå in på vår hemsida : http://www.mozzarellaexpressen.se Där kan ni beställa färsk mozzarella direkt till er dörr.
Vänligen
/Jens Nilsson