En miljon plommon
den 26 augusti 2013, kl 21:14
Vad gör ni av alla era plommon?
17 kommentarer till “En miljon plommon”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Love äter upp dom! (Innan han fanns torkade vi dom nån gång, och fick katrinplommon. Det var lite pyssligt men gott. Min pappa brukar göra den godaste marmeladen.)
Marmelad med vanilj och mörk rom är ljuvligt till ostar :)
Vi har inga plommon i vår trädgård men min barndom var plommonfylld eftersom vi hade minst fem plommonträd i trädgården. Det jag minns som godast var plommonmarmelad som vi åt hela vintern.
Plommon i Madeira (gott till glass) :D Plommonpaj eller plommonsylt.
Den här efterrätten: http://www.dn.se/mat-dryck/recept/chokladfyllda-mandelinbakade-plommon/?brs=m
Johanna: Åh, hur gör man den godaste?
Gia: Vanilj och rom, låter som en fin kombo i plommonmarmeladen! Tack för tips!
Pia: Fem plommonträd, vilken lycka!
Julia: Funderade på plommon i madeira, det ska nog bli av tror jag. :-)
Helena: Låter ljuvligt!
Jag skojar inte, fullständigt fantastiskt och ändå enkelt! :-)
jag gjorde en god plommon/kolapaj
http://matildas-kafferep.blogspot.fi/2013/08/plommon-och-kolapaj.html
Helena: Jag tror dig. :-)
Matilda: Gött, tack för länk!
Tydligen tar vi med en hel kasse och bjuder alla gamla dagiskompisar i parken. Himla uppskattat var det. ;)
Det är ingen som blir förvånad om jag skriver ”plommonmarmelad” här, eller hur? ;)
Annars gör jag nog inte så mycket med dem, annat än att äta dem rätt upp- och ner. Jag tänker att jag skulle vilja lägga in dem, precis som man kan göra med päron, eller göra romptof på dem. Tror dessutom de skulle vara ruskigt goda i chutney, eller istället för äpplen i en paj med härligt sötsegt täcke… och vaniljglass till såklart! :)
Vaniljinkokta plommon med vispad grädde, mynta och citron. Fantastiskt gott. (Receptet finns i senaste Buffé)
Som sagt, plommonkaka med kardemumma: http://vegologi.blogspot.se/2008/09/plommonkaka.html
Häromdagen bakade jag en banankaka och lade till tärnade plommon i den, vilket passade alldeles utmärkt: http://vegologi.blogspot.se/2009/10/banankaka-med-balsamicomarinerade.html
Tärnade plommon är dessutom ett fantastiskt gott och snyggt tillägg i vanlig havregrynsgröt!
Chutney!
http://tantrussinsbak.blogspot.se/2012/10/kan-sjalv.html
Sandra: <3
Plommonet: Haha, jag har bara väntat på din kommentar!
Annelie: Åh vad gott det låter, dags att plasta av den tidningen!
Rasmus: Tack för länkarna! :-D
Kim: Hurra, tack!
Plommonsylt och plommonmarmelad är helt klart favoriter! Gjorde den här chutneyn en gång också:
http://kottegron.blogspot.se/2011/08/chutney-pa-plommon-och-tomat.html
ANni: Tack snälla för receptlänk!