Pumparisotto med getost

den 24 oktober 2013, kl 07:29

Alldeles strax lagar vi en höstorange pumparisotto toppad med getost i P4 Morgon. Lyssna här vetja!

Risotto med butternut
squash och getost

4 dl risottoris
1,5 l grönsaksbuljong
1 dl vitt vin
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1-2 msk rapsolja
400-500 g butternut squash
2 msk smör
2 dl riven parmesan
smulad getost att toppa med
svartpeppar

Fräs finhackad lök och vitlök mjuk i olja eller smör, i en vid kastrull eller djup stekpanna. Rör ner riset och låt det fräsa tills det blir glansigt. Tillsätt vin och låt koka in. Häll därefter över varm buljong så att det täcker riset, låt koka in. Varva därefter med att fylla på med mer buljong, skaka pannan och låta riset koka in buljongen. Fortsätt så tills riset börjar bli färdigkokt. Under tiden: riv en bit butternut squash grovt. Fräs den mjuk i en kastrull tillsammans med 2 msk smör. När squashen är så mjuk att den går att mosa, mixa den slät med en stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar. Rör ner pumpapurén i risotton, smaka av med mer salt och peppar. om det behövs. Rör ner riven parmesan. Och om risotton blir för tjock, späd med mer buljong. Servera risotton toppad med smulad getost.

Skriv ut inlägg

8 kommentarer till “Pumparisotto med getost”

  1. Martina kl 07:52, den 24 oktober 2013

    Men hallå vad gott det låter, älskar butternut! :-)

  2. Sandras Matkrypin kl 08:33, den 24 oktober 2013

    Detta låter fantastiskt gott! Du inspirerar verkligen och delar med dig av så mumsiga recept och fina bilder, tack ännu en gång för det :)

  3. Katarina kl 10:04, den 24 oktober 2013

    Yum, risotto som är så gott och att ha i pumpa blir inte sämre. Ha en bra dag, kram!

  4. Sara på Vardag.nu kl 12:27, den 24 oktober 2013

    Hoho, jag lagade min första risotto förra fredagen. Så extremsist att jag skäms lite. Men det känns som att det kan bli en fin fredagstradition :D

  5. Annelie i Geneve kl 17:18, den 25 oktober 2013

    Åh vad gott! Men tar nog fetaost istället :)

  6. Isflingan kl 13:55, den 26 oktober 2013

    Hihi jag kunde inte vänta länge innan jag bjöd mamma på fredagsrisotto. *mums* :)

  7. Kristin // The Chocolate Box kl 19:05, den 29 oktober 2013

    Åh, så gott detta lät! Börjar få upp ögonen för pumpa, och getost är en stor favorit :D

  8. tina kl 17:09, den 1 november 2013

    Martina: Jag med!

    Sandra: Tack själv fina du! <3

    Katarina: Tack! :-)

    Sara: Haha, läste först extremist och inte extrem-sist, lite skillnad ändå! ;-) Fredagsrisotto är verkligen toppen!

    Annelie: Det får man! :-D

    Isflingan: :-D

    Kristin: Då tror jag du gillar det här!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen