Påsk i sista minuten

den 4 april 2015, kl 08:13

Nu ska jag berätta hur man trollar fram påskstämning på mindre än en timme. 1) Ta fram knappnål och ägg. Picka ett litet hål i ena änden och ett litet större hål  andra änden. Blås ut innehållet och spara (tre stycken ägg blir nämligen en prima omelettrulle lite längre ner i inlägget). 2) Tvätta äggen och måla dom med vattenfärger. 3) Knyt fast sytråd på en avbruten tändsticka, pilla in tändstickan i det större hålet på ägget och häng upp äggen i ett påskris. 4) Känn dig nöjd, fira med att göra omelettrullar. Ät rullarna som dom är, eller skiva dom och servera som snittar på påskbordet. Så där ja, nu var det påsk.

Omelettrulle fylld med färskost, lax och gräslök
Vispa ihop 3 st ägg tillsammans med en nypa salt, lite svartpeppar och finklippt färsk dill. Värm lite smör i en stekpanna på medelhög värme, häll i äggen och stek ca 2 min eller tills omeletten stelnar. Vänd försiktigt och stek ytterligare 1 min. Omeletten ska helst inte få färg. Flytta över till en tallrik och låt svalna.

Fyllning: bred på ett lager naturell färskost över hela omeletten. Lägg på ett par skivor kallrökt lax och klipp över gräslök. Rulla ihop. Ät som den är eller skiva i 2 cm tjocka skivor och servera som snittar på påskbordet.

Omelettrulle med smak av saffran fylld med färskost, dill och tångkaviar
Vispa ihop 3 st ägg tillsammans med en nypa salt, lite svartpeppar och ett par nypor saffran. Värm lite smör i en stekpanna på medelhög värme, häll i äggen och stek ca 2 min eller tills omeletten stelnar. Vänd försiktigt och stek ytterligare 1 min. Omeletten ska helst inte få färg. Flytta över till en tallrik och låt svalna.

Fyllning: bred på ett lager naturell färskost över hela omeletten. Klipp dill fint över hela omeletten, lägg en rad tångkaviar tvär över hela omeletten. Rulla ihop. Ät som den är eller skiva i 2 cm tjocka skivor och servera som snittar på påskbordet.


Säg omelett!

 Fler snabba påsktips i sista minuten
Matjessillfat med brynt smör
Ägghalvor med tapenade och dillpesto
Världens snabbaste påskgodis
Äggpyntartipsen 

Skriv ut inlägg

6 kommentarer till “Påsk i sista minuten”

  1. I huvudet på Elvaelva kl 09:13, den 4 april 2015

    Men åh, vad smart!! Det där med omelettrulle alltså. Briljant! Det får det bli i afton.
    En riktigt go påsk önskar jag dig.

  2. Mårtensson kök kl 09:57, den 4 april 2015

    Ja du, där snackar vi nostalgiska minnen! Blåst och målat ägg det har vi båda gjort som småglyttar, det var tider det :)
    Omelettrulle är en mycket trevlig uppfinning, och gott framför allt.
    Glad påsk till dej!

  3. STdoktor kl 10:31, den 5 april 2015

    Åh, jag hörde inslaget om omelettrullarna på radion. Nu får jag se hur goda de ser ut också.

  4. Lotta kl 20:14, den 7 april 2015

    Vilken trevlig idé, tack för den!

  5. Kim kl 14:47, den 8 april 2015

    Omelett! Och glad påsk såhär lite i efterhand….

  6. tina kl 19:34, den 1 maj 2015

    Elvaelva: Tack! :-)

    Mårtenssons: :-)

    ST-doktor: Det var det värsta!

    Lotta: Varsågod vetja!

    Kim: Tack, såhär lite i efterhand. :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen