Ugnsrostade rotgrönsaker med bulgur, rostade solroskärnor och sås

den 29 augusti 2007, kl 18:32

Kvällens improviserade middag blev över förväntan god.
Sötpotatis, rödbetor och morötter delades i mindre bitar. Grönsakerna vändes ner i en ungsform tillsammans med olivolja, salt, svartpeppar och rosmarin.
In i ugnen i 225 grader i 30-40 minuter. Efter halva tiden fick fyra paprikahalvor göra sällskap överst i formen.
Under dom sista 20 minuterna kokades bulgur, blomkål i små buketter och solroskärnor rostades i en stekpanna. Blandade ihop en sås med creme fraiche, ajvar relish och lite salt. Slutligen blandades ungsgrönsakerna med bulgur och blomkål, solsoskärnor ströddes över och såsen till det.

Ser redan fram emot matlådan imorgon.

Förresten, skivade rädisor som tillbehör, helt okej det med, men jag tror inte jag saknat dom om jag varit utan.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen