Pastalåda med grönsaker

den 25 oktober 2007, kl 21:19

Idag provade vi något nytt. Receptet är lite modifierat, men kommer ursprungligen ur en vegetarisk kokbok i Johanna och Robins bokhylla. Jag lovar att ta reda på vad boken heter för det här fick väl godkänt och kommer att lagas igen.

Pastalåda med grönsaker
1 gul lök
2 röda paprikor
torkad oregano
200 gram pasta
krossade tomater
2 äggulor
2½ dl creme fraiche
2 msk mjölk
125 gram fetaost
salt, peppar

Medan pastan kokar, gör en tomatsås av finhackad lök och krossade tomater. Stek paprikabitar, färska champinjoner i lite olivolja tillsammans med oregano. Rör ihop creme fraiche, smulad fetaost, äggulor, mjölk, lite salt och peppar. Blanda den kokta pastan med tomatsås och grönsaker. Smaka av med salt och peppar och lägg i ugnsform. Häll över creme fraiche röran. Grädda i 30-40 minuter i 175 grader.

Skriv ut inlägg

6 kommentarer till “Pastalåda med grönsaker”

  1. L8 kl 18:43, den 28 oktober 2007

    Detta receptet ska jag också testa! Såg ju himla gott ut! Är det paprika & svamp med i en maträtt så kan den väl inte misslyckas?? :0)

  2. Dannie kl 13:57, den 28 april 2009

    Gjorde den igar kvall, blev super gott! Pojkvannen ar allergisk mot svamp, sa jag hade i en halv zuccini och 1 majrova med paprikan. Det blir sa gott med fetaosten!
    Tack for bra recept

  3. Camilla kl 19:18, den 15 september 2011

    Underbaaart! Testade den i dag och länkade till dig. Tack för receptet.
    Kram!

  4. tina kl 21:22, den 15 september 2011

    Camilla: Tack själv fina du! :-)

  5. Isflingan kl 19:05, den 23 augusti 2014

    Ännu ett bra recept på god o enkel vardagsmat där man kan ta tillvara alla lite för gamla grönsaker som samlats i kylen :)

  6. tina kl 08:26, den 27 augusti 2014

    Isflingan: Ja, restfest!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen