En fin brunch

den 16 mars 2008, kl 20:57

I lördags var vi bjudna på brunch, för första gången i hela livet. Vi fick den finaste brunch man kan tänka sig. Väldigt goda våfflor med morötter i och med alldeles särskilt goda röror till. Sen åt vi varsin efterrättsvåffla med hemgjord chokladsås och körsbärssylt. Vi åt det här goda brödet och drack nyponte. Som om inte allt detta vore gott nog, så fick vi smaka Robins chokladkaka med chili i. Vi var mätta och belåtna hela långa dagen. Jag vill äta brunch igen och igen och igen.

Väldigt goda våfflor
Blanda 4 dl vetemjöl med 1/2 tsk salt och 1 tsk bakpulver. Häll på 3 dl mjölk och vispa tills alla klumpar försvunnit. Häll i 2 dl vatten och vispa lite till. Knäck ner 2 ägg och 2 fint rivna morötter. Vispa till sist ner 50 g smält och avsvalnat smör och 50 g rapsolja. Låt smeten stå och sväll någon timme innan gräddning så går det ännu bättre!.

Johannas vegetariska skagenröra
2 kokta och hackade ägg, 1 msk hackad färsk dill, salt, 2 dl gräddfil, ½ finhackad rödlök

small_20080315_brunch_johanna-robin_17.jpg

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen