Vardagsmat

den 5 mars 2008, kl 19:50

small_img_5194_1.jpg

Det här är nog så nära vardagsmat det går att komma hemma hos oss. Tonfisksås. Snabbt, billigt och gott. Och finns det bara tonfisk i kylskåpet så går det alltid att få ihop en god tonfisksås under tiden pastan kokar.

Dagens tonfisksås, 2 port+matlåda
1 gul lök
1 burk tonfisk i vatten
1/3 zucchini
majs
Laga lätt eller liknande
ajvar relish
kapris
salt/peppar

Fräs finhackad lök i lite olja. Lägg i zucchini delad i mindre bitar och låt fräsa lite till. Tillsätt tonfisk, majs och Laga lätt, låt puttra en liten stund. Smaka av med ajvar relish, kapris, salt och peppar. Servera med pasta eller ris.

Bortsett från tonfisken varieras såsen i det oändliga beroende på vad som finns i kylskåpet. Riven morot är det oftast i och paprika. Kokosmjölk eller creme fraiche istället för Laga lätt. Curry istället för ajvar, oliver och soltorkade tomater istället för kapris, osv.

small_img_5268.jpg

Vi har varit på vårteckenjaktpromenad idag och såg små tussilago på samma ställe som förra året (då 13 mars).  Visserligen såg jag snödroppar redan i januari i år, men tussilago, det är något helt annat. Tussilago är vår på riktigt, välkommen våren!

Skriv ut inlägg

Curryjärpar

den , kl 10:42

 Igår bjöd vi på Saras curryjärpar, mycket goda. Till järparna åt vi blomkålspuré och tomatsås. Josef överraskade med efterrätt härifrån, det är vardagslyx.

Saras curryjärpar, 8-12 st
1 burk kikärtor
1 liten gul lök
½ syrligt äpple
1 morot
1 dl basmatiris
2-3 msk mjöl
0,5-1 msk curry
salt och svartpeppar

Koka riset. Spola kikärtorna i vatten, mixa kikärtorna tillsammans med en finhackad lök, finrivet äpple och finriven morot samt riset. Smaka av med curry, salt och peppar. Rör i mjöl och forma till järpar som steks i lite olja.

small_img_5254.jpg

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen