Finlandsemester: krusbär
Krusbär är så gott, när jag väl har börjat äta så har jag svårt att hejda mig. Allra godast tycker jag att de är direkt från krusbärsbusken. Men, Josef talade varmt om en krusbärskaka hans mamma brukar göra på somrarna. Utan recept gjorde jag ett eget försök och kakan blev faktiskt över förväntan god, söt och syrlig på samma gång. Krusbär är bra helt enkelt!
Krusbärskaka
100 g smör
1 ägg
2 dl socker
2½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
krusbär
Blanda rumsvarmt smör och socker ordentligt. Rör i övriga ingredienser. Häll i en rund kakform med avtagbara kanter. Halvera krusbär och täck kakan med krusbär, snittytan nedåt. Grädda i 180 grader i mitten av ugnen i ungefär 30 minuter.
Publicerad i bakat, bär, efterrätt, fika, Finland, krusbär, Ylöjärvi | Kommentarer (12) Skriv ut inlägg12 kommentarer till “Finlandsemester: krusbär”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Krusbär är så gott. Vilka vackra koppar.
Åh, jag älskar också krusbär. I år gjorde jag sylt på de flesta, men nu blev jag jättesugen på att prova din fina kaka!
[...] På den-stora-bärplockarresan tog jag kommandot i köket en kväll, och fick systern att baka krusbärskaka och kusinen att koka sylt. Ett rätt bra drag om jag får säga det själv, för nu njuter jag av [...]
Luktar helt galet gott i köket nu!
Sara: Hurra! Jag ska nog också baka krusbärskaka!
[...] Krusbärskaka Snabbt gjord och så himla [...]
Ska det verkligen inte vara ngn mjölk eller annan vätska i krusbärskakan?
Fredrika: Nix.
Tack för receptet! Jag fick lägga till lite mer vätska för att degen kände lite väl tort – använde lite gräddfil, vatten och lite ägg. Jag gjorde en glutenfritt och en vanligt…nu är det bara att vänta och se hur det blir!
Kan rapportera att det fungerar alldeles förträffligt med björnbär också :-)
It’s going to be ending of mine day, but before ending I am reading this fantastic post to increase my
experience.
Valuable info. Lucky me I found your site by chance, and I’m shocked why this accident
didn’t came about earlier! I bookmarked it.