Finlandsemester: färskpotatis
Att skala potatis är inte särskilt roligt. Utom ibland, då är det särskilt roligt. Här är ett tips på en god färskpotatisvariant, när man såhär i slutet av sommaren möjligen har börjat ledsna lite på den potatissalladen man gjort i flera månader nu.
Basilikaslungad färskpotatis
kokt och kall färskpotatis för fyra personer
(ju mindre potatisar desto roligare)
½ dl färsk basilika
½ dl slätbladig persilja
1 vitlöksklyfta (om man vill)
½ dl riven parmesanost (den är god utan också)
2 msk olivolja
2 msk vatten
2 msk pinjenötter eller liknande
salt
Mixa örter och vitlök med olja och vatten. Smaka av med salt. Vänd ner potatisen och parmesanosten i basilkaoljan. (Parmesanosten kan mixas redan för start om man hellre vill det). Pynta med nötter eller frön.
Receptet är härifrån.
Mamma och jag tvättar färskpotatis och lök
Lök som ska grillas
3 kommentarer till “Finlandsemester: färskpotatis”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Låter urgott! Fick nyss med mig en påse färskpotatis hem ifrån mina föräldrar. Ska testas!
ser jättehärligt ut!
Jamen jag har ju allt utom färskpotatis just nu (men just ja, jag ska ju på middag) men det där ska jag göra så fort jag bara kan, mums!