Potatissallad med basilika
Årets första grillkväll var sannerligen en speciell kväll. Tur att maten var god i alla fall, för det var den. Efterlängtade grillade grönsaker, en fin sallad pyntad med gräslöksblommor och en god grön potatissallad med smak av basilika.
En grön potatissallad, 4 port
kokt färskpotatis som fått kallna
½-1 dl olivolja
två rejäla nävar basilika
½ vitlöksklyfta
salt, svartpeppar
fetaost
coktailtomater
gröna finoliver
en näve ruccola
Använd med fördel potatis som blivit över sen dagen innan så att den är kall. Mixa olivolja, basilika och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Skiva potatisen, eller dela den mitt itu beroende på storlek, och blanda med basilkaoljan. Blanda i oliver. Det här kan man med fördel göra på morgonen om man vill, då smakar den desto mer sen. När det är dags att servera potatissalladen så blanda i smulad fetaost, halverade tomater och ruccola. Smaka av med salt och svartpeppar.
Om potatissalladen ska följa med på utflykt så kan man lägga smulad fetaost, tomater och ruccola läggas i varsin liten plastpåse och blandas i på plats.
Publicerad i grilla, kanske-i-picknickkorgen?, potatis, salladsvariant, sommar, vegetariskt | Kommentarer (4) Skriv ut inlägg4 kommentarer till “Potatissallad med basilika”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Det ser himla gott ut det där du!
Här sitter jag och är lite småhungrig på kvällskvisten. Potatissalladen ser ljuvlig ut. Vill ha. Nu.
:D det finns lite kvar i kylskåpet, kom hit vetja!
[...] lax tillsammans med färskpotatis, eller kanske någon variant av potatissallad; exempelvis potatissallad med basilika eller en rostad [...]