Syrénsaft
den 1 juni 2008, kl 23:46
Vem kan motstå att härma Fru B när hon har kokat syrénsaft? Inte jag i alla fall. Saften var frisk och god och smakade faktiskt som syrén doftar, är det inte lite märkligt ändå? Jag gjorde dessutom som hon tipsade, isbitar med syrénblommor i. Vackert! Vad är det här om inte sommarsaft?
Jag gjorde inte lika mycket saft, i övrigt har jag stulit receptet rakt av (förlåt). Här är det, stöldgodset;
Syrensaft
40 blomklasar
800 g socker
35 g vinsyra
½ citron
1 liter vatten
Lägg syrénklasar (som tvättats i kallt vatten), socker och vinsyra i en stor kastrull (eller hink). Häll över kokande vatten. Tillsätt citronskal och citronsaft. Låt stå kallt i 5 dygn. Sila och häll upp på flaska.
Publicerad i saft, sommar | Kommentarer (7) Skriv ut inlägg