Helgfrukost med scones och kvittenmarmelad
den 28 juni 2008, kl 10:09
Idag åt vi frukost som verkligen smakade helg. Nybakade scones och kvittenmarmelad. Det hör till ovanligheterna att jag äter marmelad, mest för att jag inte tycker att det är särskilt gott. Men, Minas fina mamma Faridé gör kvittenmarmelad med kardemummakärnor i som är så god att jag vill hoppa jämfota. Jag fick en stor burk häromdagen, jag ska se till att den räcker länge. Sconesen var dessutom riktigt goda.
Scones
2 dl vetemjöl
2 dl fullkornsdinkel
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1 msk krossade linfrön
knappt en halv dl rapsolja
1½ dl turkisk yoghurt
Blanda alla ingredienser ordentligt. Forma fem scones och grädda i 250 grader i 10-11 minuter.
Receptet kommer härifrån.
Publicerad i bakat, frukost, scones | Kommentarer (11) Skriv ut inlägg