Quinoabiffar med smak av fetaost och basilika

den 30 juni 2008, kl 11:25

Middagen Carl lagade i lördags, och serverade lagom till jag kom hem från jobbet, var väldigt god. Quinoabiffar med fetaost och basilika i, bröd, klyftpotatis, couscous med aprikoser, persilja och pumpafrön och lite annat smått och gott som guacamole och oliver. Mums.

Quinoabiffar med smak av fetaost och basilika
1 dl quinoa
1 ägg
1 msk creme fraiché (eller liknande)
½ dl fetaost
1 msk ströbröd
½ dl finhackad gul lök
(minst) 3 msk färsk basilika
1 vitlöksklyfta
färsk chilipeppar
salt och peppar

Koka quinoan enligt anvisningar på paketet och låt svalna. Blanda ägg, creme fraiché och ströbröd i en bunke och låt svälla ett par minuter. Finhacka lök, basilika, vitlök och chili. Smula fetaosten och blanda alla ingredienser i en bunke. Smaka av med salt och peppar och låt svälla i ungefär 5 min. Forma till biffar och stek i lite rapsolja.

Receptet är från SaltåKvarn och är beräknat till fyra personer. Det är dock lite snålt tilltaget, vi var fyra personer och hade utan problem kunnat äta mer om det funnits mer. Appropå snålt tilltaget, om jag känner Carl rätt så tror jag att han tyckte att 3 msk färsk basilika var alldeles för lite (inte minst när djungeln växer för varje dag). Men gott, det var det. De här biffarna vill jag äta fler gånger.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen