Quinoabiffar med smak av fetaost och basilika

den 30 juni 2008, kl 11:25

Middagen Carl lagade i lördags, och serverade lagom till jag kom hem från jobbet, var väldigt god. Quinoabiffar med fetaost och basilika i, bröd, klyftpotatis, couscous med aprikoser, persilja och pumpafrön och lite annat smått och gott som guacamole och oliver. Mums.

Quinoabiffar med smak av fetaost och basilika
1 dl quinoa
1 ägg
1 msk creme fraiché (eller liknande)
½ dl fetaost
1 msk ströbröd
½ dl finhackad gul lök
(minst) 3 msk färsk basilika
1 vitlöksklyfta
färsk chilipeppar
salt och peppar

Koka quinoan enligt anvisningar på paketet och låt svalna. Blanda ägg, creme fraiché och ströbröd i en bunke och låt svälla ett par minuter. Finhacka lök, basilika, vitlök och chili. Smula fetaosten och blanda alla ingredienser i en bunke. Smaka av med salt och peppar och låt svälla i ungefär 5 min. Forma till biffar och stek i lite rapsolja.

Receptet är från SaltåKvarn och är beräknat till fyra personer. Det är dock lite snålt tilltaget, vi var fyra personer och hade utan problem kunnat äta mer om det funnits mer. Appropå snålt tilltaget, om jag känner Carl rätt så tror jag att han tyckte att 3 msk färsk basilika var alldeles för lite (inte minst när djungeln växer för varje dag). Men gott, det var det. De här biffarna vill jag äta fler gånger.

Skriv ut inlägg

6 kommentarer till “Quinoabiffar med smak av fetaost och basilika”

  1. cornelia kl 18:52, den 30 juni 2008

    Muuums! Ser otroligt gott ut.

  2. frida kl 20:49, den 30 juni 2008

    Och jag som just stod och höll i ett paket Quinoa som jag hittade i skafferiet, undrandes vad jag skulle laga med det (projekt skafferi-/kyl-/frysrensning pågår inför semestern)!

  3. carolina kl 23:22, den 30 juni 2008

    spännande! ser jättegott ut! har bara matvete hemma, men man kanske kan prova det också?

  4. tina kl 01:26, den 1 juli 2008

    vi äter ganska sällan quinoa. när vi gör det så blir det ofta som alternativ till riset, eller istället för couscous i sallad. quinoa i biff-form var en bra variant.

    matvete är jag inte säker på att jag har ätit. tror bestämt att de är ganska mycket större, kanske svårt att få biffarna att hålla ihop? eller så blir det bra helt enkelt, experminet är ju roligt om inte annat!

  5. KarinW kl 22:15, den 1 juli 2008

    Kul att jag hittat igen dig,du har varit”borttappad” ett tag.Biffarna måste jag testa,gillar allt som är i dom och då kan det bara bli bra!

  6. tina kl 22:24, den 1 juli 2008

    Nämen, tänk att ha varit borttappad utan att veta om det. Vilken tur att jag verkar vara återfunnen igen då :)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen