Fjärilar och guacamole
Vi har ätit pastasallad till middag, det smakade nästan lite sommar! Pastasallad är dessutom lite jaha-vad-finns-det-i-kylskåpet-idag-mat. Idag fanns det det här;
Pastasalladsvariant
pastafjärilar
morot, rödbeta, blomkål
stora vita bönor
pesto
fetaost
oliver
pumpakärnor
Koka pastafjärilar. Marinera bönor i citronsaft och citronskal, vit balsamvinäger, persilja, salt och peppar. Dela morot, rödbeta, och blomkål i mindre bitar. Koka i saltat vatten, låt de ha lite tuggmotstånd kvar. Häll av pastavattnet och rör ner pesto efter behag i pastan. Blanda allt. Pynta med fetaost, oliver och pumpakärnor.
Guacamole
två mogna avokado
yoghurt, gräddfil eller liknande
½ pressad citron
½ pressad vitlöksklyfta
sambal oelek alt. lite finhackad röd chili
salt och svartpeppar
Mixa avokado med stavmixer. Blanda i resten.
Publicerad i avokado, billig mat, sommar | Kommentarer (3) Skriv ut inlägg3 kommentarer till “Fjärilar och guacamole”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Kära du, jag är så förtjust i dina foton. De andas ett sådant lugn. Jag kan inte låta bli att tro att ni för avslappnade och lagom ljuddämpade samtal till dessa maträtter…
haha, kanske i den bästa av världar. oftast låter det nog tyvärr mer såhär;
-sluuuta fota nu, jag är hungrig!!
-ja, bara en bild till, flytta på det där glaset, så går det fortare istället.
-nej nu äter jag ändå, jag börjar nu!
-nej!! vänta! vi måste säga varsågoda först!
man kan tro att det är ett helt dagis hemma hos oss, men det är faktiskt bara Carl och jag. ledsen att behöva förstöra dina illusioner. :)
Hahaha!