Fjärilar och guacamole
Vi har ätit pastasallad till middag, det smakade nästan lite sommar! Pastasallad är dessutom lite jaha-vad-finns-det-i-kylskåpet-idag-mat. Idag fanns det det här;
Pastasalladsvariant
pastafjärilar
morot, rödbeta, blomkål
stora vita bönor
pesto
fetaost
oliver
pumpakärnor
Koka pastafjärilar. Marinera bönor i citronsaft och citronskal, vit balsamvinäger, persilja, salt och peppar. Dela morot, rödbeta, och blomkål i mindre bitar. Koka i saltat vatten, låt de ha lite tuggmotstånd kvar. Häll av pastavattnet och rör ner pesto efter behag i pastan. Blanda allt. Pynta med fetaost, oliver och pumpakärnor.
Guacamole
två mogna avokado
yoghurt, gräddfil eller liknande
½ pressad citron
½ pressad vitlöksklyfta
sambal oelek alt. lite finhackad röd chili
salt och svartpeppar
Mixa avokado med stavmixer. Blanda i resten.
Publicerad i avokado, billig mat, sommar | Kommentarer (3) Skriv ut inlägg