Vegetarisk lasagne med aubergine och mangold
Förra veckan tittade vi på Niklas mat (torsdagar kl 20.00 på SVT1), det brukar vara sevärt. I torsdags lagade han vegetarisk lasagne och inspirerade oss till att prova en annan variant än den goda lasagnen vi brukar göra; Johannas vegetariska lasagne med keso. Vi utgick från Niklas recept och slutade någonstans här, gott blev det.
Vegetarisk lasagne med aubergine och mangold, 4-6 port
grönsaksröran:
2 auberginer
2 morötter
mangold (ungefär 200 g)
majs
balsamvinäger
salt, peppar
tomatsåsen:
en burk krossade tomater
en stor gul lök
oregano
salt, peppar
bechamelsåsen:
smör
ett par msk mjöl
5-6 dl mjölk
1 dl riven mager ost
lasagneplattor
Skala auberginerna, och hacka i bitar. Fräs i olja. Tillsätt grovt riven morot, salta och peppra. Här åkte mangolden(egentligen skulle den i bechamelsåsen såg vi sen) och majs i. Tomatsåsen; hacka löken, fräs i lite olja, tillsätt krossade tomater och kryddor, ev en liten skvätt vinäger. Låt puttra en stund. Gör bechamelsås; bottenredning på smör och mjöl, vispa i mjölk, tillsätt därefter osten och låt den smälta, salta och peppra. Varva lasagneplattor med bechamelsås, tomatsås och grönsaksröran. Toppa med lite ost och grädda i nedre delen av ugnen i 45 min i 180 grader.
Servera med en rejäl salladsportion.
Publicerad i lasagne, vegetariskt | Kommentarer (3) Skriv ut inlägg