Vegetarisk lasagne med aubergine och mangold
Förra veckan tittade vi på Niklas mat (torsdagar kl 20.00 på SVT1), det brukar vara sevärt. I torsdags lagade han vegetarisk lasagne och inspirerade oss till att prova en annan variant än den goda lasagnen vi brukar göra; Johannas vegetariska lasagne med keso. Vi utgick från Niklas recept och slutade någonstans här, gott blev det.
Vegetarisk lasagne med aubergine och mangold, 4-6 port
grönsaksröran:
2 auberginer
2 morötter
mangold (ungefär 200 g)
majs
balsamvinäger
salt, peppar
tomatsåsen:
en burk krossade tomater
en stor gul lök
oregano
salt, peppar
bechamelsåsen:
smör
ett par msk mjöl
5-6 dl mjölk
1 dl riven mager ost
lasagneplattor
Skala auberginerna, och hacka i bitar. Fräs i olja. Tillsätt grovt riven morot, salta och peppra. Här åkte mangolden(egentligen skulle den i bechamelsåsen såg vi sen) och majs i. Tomatsåsen; hacka löken, fräs i lite olja, tillsätt krossade tomater och kryddor, ev en liten skvätt vinäger. Låt puttra en stund. Gör bechamelsås; bottenredning på smör och mjöl, vispa i mjölk, tillsätt därefter osten och låt den smälta, salta och peppra. Varva lasagneplattor med bechamelsås, tomatsås och grönsaksröran. Toppa med lite ost och grädda i nedre delen av ugnen i 45 min i 180 grader.
Servera med en rejäl salladsportion.
Publicerad i lasagne, vegetariskt | Kommentarer (3) Skriv ut inlägg3 kommentarer till “Vegetarisk lasagne med aubergine och mangold”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
yum yum yum!
ska verkligen prova ditt recept snart! :)
Detta måste jag testa! HAr ett par vänner som är vegetarianer som ska hälsa på nästa helg. Har provat en vegetarisk lasagne tidigare men är inte 100% nöjd. Ska bli spännande att prova denna!
Benny: Det här är nog min favorit bland vegetarisk lasagne: http://www.pickipicki.se/2007/08/vegetarisk-lasagne/ :-)