Vegetarisk lasagne
Det här är den godaste lasagnen jag vet. Perfekt som bjudmat en vardagskväll. Receptet är Johannas ursprungligen, vi brukar dock använda ett paket med färska lasagneplattor istället. Receptet räcker till två stora portioner och en matlåda som vi slåss om.
Vegetarisk lasagne
2 stora gula lökar, finhackade
2 stora morötter, grovt rivna
1 burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta, pressad
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk vinäger (eller 1 dl rött vin)
3 msk socker (kan uteslutas, men säg inget till Johanna om det…)
salt, peppar, örtkryddor
12 lasagneplattor (eller ett paket färska plattor)
500 g keso
1-2 dl riven ost
Fräs löken i lite olivolja tills den är mjuk. Häll i morötterna och fräs lite till. I med tomater, vinäger, vitlök och kryddor, låt puttra i 10-15 min. Rör i keso (får inte koka). Varva plattorna med röran i en form. Strö över osten. Grädda i 225 grader i 30-40 minuter (15-30 med färska plattor). Häll på mjölk om det blir torrt.
När vi vill lyxa till det har vi mozzarellaost på lasagnen och åh så gott det är!
Publicerad i billig mat, färsk pasta, lasagne, vegetariskt | Kommentarer (21) Skriv ut inlägg21 kommentarer till “Vegetarisk lasagne”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Lasagne är ju bara så bra! Jag brukar använda torra lasagneplattor, vilket min bror högljutt förkastade häromdagen. Han sa att konsistensen blir väldigt mycket bättre med färska – håller du med?
Konsistensen, ja det är nog möjligt. Jag tycker att färska plattor är snäppet godare. Men det ska nog erkännas att det oftast är tiden som gör att det väger över till färska plattors fördel;)
Tiden, ja den är ju också viktig. Förstås.
jag hade i aubergine i min veggo-lasagne en gång, blev tokgott!
det kan jag förstå, helt klart värt att provas:)
oj det här måste jag skriva ner!
Nu har jag testat denna och jag håller med – jättegod! Kommer en rapport i vår blogg om några dagar!
[...] som en äggsjuk höna och nästan räknat timmarna. Saknar, saknar. Slog ihjäl lite tid och gjorde vegetarisk lasagne enligt det här receptet men med tips från Millan men jag använde inte socker eller mozzarella i [...]
Gjorde mitt livs forsta lasagne idag med detta receptet. Blev supergott! Ar stolt over mig sjalv =) och stort tack till pickipicki for all inspiration.
Åh vad roligt! Och vad glad jag är att du berättar! :D
Jag brukar använda qournfärs i min, men jag definitivt prova det här receptet! Låter jättegott.
Monica: Ja, prova vetja! Jag ska nog också laga den här snart igen, det var så länge sedan sist!
[...] som saknas! Veckomatsedel Sön Tagliatelle med skaldjur, fänkål och dill Mån Rotfruktspaj Tis Vegetarisk lasagne med keso Ons Kycklinggryta med brysselkål och svamp Tor Trattkantarellsoppa och zucchiniplättar Fre Middag [...]
Tack för ett supergott recept! Jag har smulat i bitar av fetaost också i såsen, det blir jättegott mot de lite söta morötterna.
Jenny: Smart, det ska jag lägga på minnet! Kul att du gillade lasagnen.
[...] Veckomatsedel Mån Skånsk äggakaka Tis Spenat- och kikärtsbiffar Ons Varm pastasallad Tor Hemkokt ärtsoppa och pannkaka Fre Grön linssoppa med vitlöksbröd Lör Saffransrisotto med fisk och räkor Sön Vegetarisk lasagne med keso [...]
Tack för receptet, har inte gjort lasagne innan pga. att det alltid känns så tidskrävande men det här recept var så himla enkelt och smidigt! Nu är lasagnen inne i ugnen, ska bli grymt gott! Jag hade ingen keso hemma så jag körde med spenat istället och så hade jag fetaost över. Nu är jag hungrig! :)
Disa: Säkert gott med spenat i! Hoppas den inte blev torr utan keso! :-)
Jag håller helt med! D här var bland den godaste lasagne jag ätit :)
Isflingan: Hurra!
[...] Lättlagad och god vegetarisk lasagne, perfekt med mozzarella på toppen. Från Pickipicki. [...]