Vegetarisk lasagne

den 5 augusti 2007, kl 19:39

Det här är den godaste lasagnen jag vet. Perfekt som bjudmat en vardagskväll. Receptet är Johannas ursprungligen, vi brukar dock använda ett paket med färska lasagneplattor istället. Receptet räcker till två stora portioner och en matlåda som vi slåss om.

Vegetarisk lasagne

2 stora gula lökar, finhackade
2 stora morötter, grovt rivna
1 burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta, pressad
1 grönsaksbuljongtärning
2 tsk vinäger (eller 1 dl rött vin)
3 msk socker (kan uteslutas, men säg inget till Johanna om det…)
salt, peppar, örtkryddor
12 lasagneplattor (eller ett paket färska plattor)
500 g keso
1-2 dl riven ost

Fräs löken i lite olivolja tills den är mjuk. Häll i morötterna och fräs lite till. I med tomater, vinäger, vitlök och kryddor, låt puttra i 10-15 min. Rör i keso (får inte koka). Varva plattorna med röran i en form. Strö över osten. Grädda i 225 grader i 30-40 minuter (15-30 med färska plattor). Häll på mjölk om det blir torrt.

När vi vill lyxa till det har vi mozzarellaost på lasagnen och åh så gott det är!

Skriv ut inlägg

21 kommentarer till “Vegetarisk lasagne”

  1. Viktoria Schiöler kl 08:15, den 6 augusti 2007

    Lasagne är ju bara så bra! Jag brukar använda torra lasagneplattor, vilket min bror högljutt förkastade häromdagen. Han sa att konsistensen blir väldigt mycket bättre med färska – håller du med?

  2. Tina kl 08:55, den 6 augusti 2007

    Konsistensen, ja det är nog möjligt. Jag tycker att färska plattor är snäppet godare. Men det ska nog erkännas att det oftast är tiden som gör att det väger över till färska plattors fördel;)

  3. Viktoria Schiöler kl 15:09, den 6 augusti 2007

    Tiden, ja den är ju också viktig. Förstås.

  4. Frida kl 07:33, den 7 augusti 2007

    jag hade i aubergine i min veggo-lasagne en gång, blev tokgott!

  5. Tina kl 08:01, den 7 augusti 2007

    det kan jag förstå, helt klart värt att provas:)

  6. Maria - FashionFame kl 19:22, den 7 augusti 2007

    oj det här måste jag skriva ner!

  7. Millan kl 08:03, den 27 maj 2008

    Nu har jag testat denna och jag håller med – jättegod! Kommer en rapport i vår blogg om några dagar!

  8. Blah Blah » » Blaj blaj kl 20:22, den 18 februari 2009

    [...] som en äggsjuk höna och nästan räknat timmarna. Saknar, saknar. Slog ihjäl lite tid och gjorde vegetarisk lasagne enligt det här receptet men med tips från Millan men jag använde inte socker eller mozzarella i [...]

  9. Dannie kl 18:24, den 25 mars 2009

    Gjorde mitt livs forsta lasagne idag med detta receptet. Blev supergott! Ar stolt over mig sjalv =) och stort tack till pickipicki for all inspiration.

  10. tina kl 19:33, den 25 mars 2009

    Åh vad roligt! Och vad glad jag är att du berättar! :D

  11. Monica kl 18:52, den 14 september 2009

    Jag brukar använda qournfärs i min, men jag definitivt prova det här receptet! Låter jättegott.

  12. tina kl 08:51, den 15 september 2009

    Monica: Ja, prova vetja! Jag ska nog också laga den här snart igen, det var så länge sedan sist!

  13. Säg hej till en orange matvecka! at pickipicki kl 16:41, den 30 oktober 2009

    [...] som saknas! Veckomatsedel Sön Tagliatelle med skaldjur, fänkål och dill Mån Rotfruktspaj Tis Vegetarisk lasagne med keso Ons Kycklinggryta med brysselkål och svamp Tor Trattkantarellsoppa och zucchiniplättar Fre Middag [...]

  14. jenny kl 20:15, den 2 november 2009

    Tack för ett supergott recept! Jag har smulat i bitar av fetaost också i såsen, det blir jättegott mot de lite söta morötterna.

  15. tina kl 22:54, den 2 november 2009

    Jenny: Smart, det ska jag lägga på minnet! Kul att du gillade lasagnen.

  16. Nästa veckas mat börjar nu! at pickipicki kl 09:30, den 31 januari 2010

    [...] Veckomatsedel Mån Skånsk äggakaka Tis Spenat- och kikärtsbiffar Ons Varm pastasallad Tor Hemkokt ärtsoppa och pannkaka Fre Grön linssoppa med vitlöksbröd Lör Saffransrisotto med fisk och räkor Sön Vegetarisk lasagne med keso [...]

  17. Disa kl 19:25, den 12 december 2012

    Tack för receptet, har inte gjort lasagne innan pga. att det alltid känns så tidskrävande men det här recept var så himla enkelt och smidigt! Nu är lasagnen inne i ugnen, ska bli grymt gott! Jag hade ingen keso hemma så jag körde med spenat istället och så hade jag fetaost över. Nu är jag hungrig! :)

  18. tina kl 21:36, den 12 december 2012

    Disa: Säkert gott med spenat i! Hoppas den inte blev torr utan keso! :-)

  19. Isflingan kl 18:44, den 13 oktober 2014

    Jag håller helt med! D här var bland den godaste lasagne jag ätit :)

  20. tina kl 18:36, den 14 oktober 2014

    Isflingan: Hurra!

  21. Lasagne med keso | Familjens recept kl 16:58, den 17 januari 2016

    [...] Lättlagad och god vegetarisk lasagne, perfekt med mozzarella på toppen. Från Pickipicki. [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen